Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

AIK vill ta revansch på KFF
06/05/08 19:20

Ingress saknas

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
- Allting är bra. Det är bara Gabriel Özkan som är skadad nu och Mats Rubarth är avstängd, alla andra är tillgängliga. Vi har bra fart på träningarna och bra konkurrens. Man ser att killarna är fulla av självförtroende, men det är lätt att säga. Det är i matchen som vi måste visa det. De nya killarna har kommit in i det bra. (Miran) Burgic behöver kanske lite mera tid. Daniel Mendes har varit i Sverige länge och vet hur saker och ting fungerar och för Marcio Saraiva så tror jag att den tid det tog att få klart med arbetstillstånd bara var bra, han blir starkare för varje dag och bättre och bättre.

Om Kalmar FF:
- Ett lag som har en jättebra defensiv. De jobbar verkligen som ett lag för att se till att motståndarna inte får några ytor. Men det är många lag som gör så när de kommer till Råsunda och vi måste veta hur vi ska ha hantera det.

Preliminär startelva, AIK: Daniel Örlund - Marcus Jonsson, Niklas Sandberg, Daniel Arnefjord, Jimmy Tamandi - Kenny Pavey, Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Bernt Hulsker - Wilton Figueiredo, Daniel Mendes.

FD:s kommentar: Nebosja Novakovic talar om självförtroende och det är tydligt hos AIK för närvarande. Laget försöker spela fotboll i nästan alla lägen och det krävs att man gör det om man ska få rull på Kalmar FF. Dulee Johnson var lysande senast mot IFK Göteborg och blir givetvis en nyckelspelare. Att Mats Rubarth är avstängd kan vara ett rejält avbräck och det blir intressant att se hur tränarstaben löser det. Blir det norrmannen Hulsker till vänster? Vem tar i sådana fall plats bredvid Wilton Figueiredo på topp? Laget får se upp med KFF:s offensiv. Gästerna har gott om kreativa spelare. .

Kalmar FF

Nanne Bergstrand, tränare:
- Fabio Augusto är fortfarande skadad och Brima Koroma är avstängd. Vi har släppt in mål i slutminuterna i två matcher i rad och det gäller att man inte låter det sitta kvar för då förlorar man ju matchen igen och igen. Vi tar lärdom av det och går vidare. Vi hade bra form innan de två senaste matcherna och det känns skönt att veta det.

Om AIK:
- Vi har möts i en och en halv match redan (i svenska cupen) och vann. Men AIK är en pigg nykomling, om man nu kan kalla laget för en nykomling, AIK är ju så etablerat. Det gäller att vi gör en bra match om vi ska klara av det här. .

Preliminär startelva, Kalmar FF: Petter Wastå - Tobias Carlsson, Patrik Rosengren, Mikael Eklund, Niklas Kaldner - Mikael Blomberg, Viktor Elm, Henrik Rydström Cesar Santin - Lasse Johansson, Ari da Silva Ferreira.

FD:s kommentar: Oavsett vad Nanne Bergstrand säger så måste givetvis två sådana tunga förluster som Kalmar FF åkt på sätta sig lite på självförtroendet. Försvarsspelet senast mot IFK Göteborg såg allt annat än förtroendeingivande ut. Nu måste laget orka sätta hög press på AIK under så stor del av matchen som möjligt för annars lär hemmalaget bli svårfångat. Skönt att man får tillbaka Ari Ferreira i alla fall, det är såklart en förstärkning. KFF kommer att få möjlighet att ställa om när hemmalaget attackerar med mycket folk. KFF har redan slagit AIK i år i Svenska cupen och vet hur man gör, men det lär bli en annan match på Råsunda nu än det var på Fredriksskans tidigare i somras.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1439

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved