Matilda Björk Öhman

Söråkers IF på besök för sista hemmamatchen

Elitserien för damer närmar sig sitt slut.

AIK toppar tabellen och leder med fyra poäng före rivalen Kareby IS. För AIK:s del återstår en hemma- och två bortamatcher. För säsongens sista hemmamatch kommer Söråkers IF från Sundsvall-Timrå på besök. Söråker ligger på femte plats av sju lag och har vunnit tre matcher av nio. I premiären av säsongens serie vann AIK uppe i Timrå med 8-2. Inför matchen har Matilda Öhman kontaktats:

Matilda – hur har säsongen varit dels för laget och dels för dig?

-Överlag är det en bra säsong och det mesta är bättre än under förra säsongen. Nu kan vi träna på vår hemmabana Bergshamra Arena, vi är fler i truppen och vi har mycket bra ledare. Kort sagt – förutsättningarna är bättre än tidigare. För egen del känner jag att det går sakta uppåt och att jag lär mig hela tiden. Jag går ju fortfarande i skolan i Ljusdal, men jag har kunnat träna med laget på torsdagarna.

Hur ser det ut i truppen just nu?

-Så vitt jag vet är alla friska. Många i laget deltog förra helgen i landslagets förberedelser inför VM i USA lite längre fram i februari.

Nå, hur går det mot Söråkers IF?

-Vi ska vinna och vi siktar på att hålla nollan igen!

Alla hälsas välkomna till säsongens sista hemmatch i serien. Efter matchen mot Söråkers IF återstår två bortamatcher mot IFK Nässjö och Kareby IS. Eftersom AIK kommer att bli som sämst tvåa går laget direkt till semifinal i slutspelet, som börjar efter seriens genomförande. Som det ser ut nu kommer AIK inte spela på hemmaplan förrän 12/3 -16.

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson

Allmänna Idrottsklubben

Publicerat den 5 februari, 2016