Stark insats mot Sandvikens AIK på bortaplan

Damallsvenskan mitt avslutades i Sandviken med en gruppfinal mellan Sandvikens AIK och AIK. AIK gjorde en stark insats och vann med 3-2 efter 2-0 i halvtid.

Resultatet innebar att AIK vann serien! Båda lagen var redan före matchen klara för elitserien, som startar 6/12. Förutom AIK och Sandviken har även Haparanda, Söråker, Skirö och Kareby kvalificerat sig till denna elitserie.

Bra första halvlek

AIK gjorde en bra första halvlek och förde spelet. Hanna Nygren, som därigenom gjort mål i alla hittills spelade matcher, sköt 1-0 med ett skott utifrån. Något senare gör Matilda Öhman, nyförvärv från Ljusdals BK, 2-0 på ett liknande sätt, vilket samtidigt innebar hennes första mål i AIK-tröjan. Efter den första halvleken hade således AIK en stabil 2-0-ledning.

Sandviken pressade

Andra halvleken ändrade delvis karaktär då Sandviken var tvunget att jaga för att kunna gå ikapp. Sandviken pressade högre i banan och AIK kunde inte spela första halvlekens spel. SAIK reducerade till 1-2. Något senare blir Linnea Larsson neddragen i ett genombrottsförsök och AIK får en straff. Hanna Brusberg är säkerheten själv och gör 3-1. Sandviken reducerar ännu en gång, men närmre än 2-3 kommer man inte.

AIK-laget ska ha all heder av sin insats och inte minst med tanke på de olika träningsmöjligheter lagen haft under försäsongen. AIK har knappt kunnat träna på stor bana, då det fortfarande saknas is på hemmaarenan i Bergshamra. Sandvikens ledare valde matchens lirare och i AIK valdes lagkaptenen Frida Erlandsson, som alltid gör gedigna insatser för laget. Seriespelet fortsätter nu med första matchen i elitserien 6/12 och på nytt blir det ett möte i Sandviken.

AIK Bandy

Publicerat den 1 december, 2014