Storvinst för AIK hemma mot Ludvika

AIK Handbolls herrlag vann dagens viktiga match mot seriefemman Ludvika med hela 49-18.

Denna söndag var seriefemman Ludvika på besök i Solnahallen för att ge AIK en match om poängen. Sist lagen möttes blev det onödigt jämnt mot slutet så det hade AIK bestämt att man skulle förhindra denna gång.

AIK gör det första målet men Ludvika håller matchen jämn inledningsvis och AIK har svårt att få till det ryck man vill ha och framför allt Ludvikas duktiga v6 är framgångsrik. Ju längre halvleken går ju mer stabila blir AIK bakåt och ju mer fart får de framåt och i halvtid står det hela 26-8 på resultattavlan och matchen känns givetvis avgjord.

AIK flyger fram i sina anfall och detta bygger man upp med det stabila försvar man har fått till och det får man nu inte tappa under den andra halvleken när underskattningen kan krypa fram.

När den andra halvleken drar igång så har Ludvika självklart pratat ihop sig om hur man ska få ordning på spelet och hur man ska få stopp på AIK.

Vad man än hade sagt så fungerar det inte utan AIK lyckas hålla uppe spelet trots det stora överläget och man passar till och med på att testa lite olika uppställningar som kan bli aktuella att matcha här på slutet av seriespelet.

Matchen slutar med förkrossande 49-18 och samtidigt som AIK givetvis känner sig väldigt nöjda med den instats man har gjort samt det tillskott som detta har gett till deras redan fina målskillnad så ska Ludvika ha en eloge för hur man genomför matchen hela vägen till slutsignal.

Nu återstår det 3 matcher av denna säsongs seriespel och vinner AIK alla 3 så blir det minst kval. Nyckelmatchen blir givetvis den som spelas i Täby nu på lördag mot serietrean Täby HBK som ligger endast 1 poäng efter AIK i tabellen.

Boka in i era kalendrar att ni åker till Tibblehallen lördag 7/3 kl. 14:30 för att stötta AIK’s handbollsgrabbar under denna stora utmaning!