Tankar inför en ny AIK-final

AIK:s damlag har ännu en gång kvalificerat sig för final och denna gång spelas den på Tele2-arenan mot favoriten Kareby IS. Matchen spelas fredagen 13/3 kl. 20.00. Inför finalen har hemsidan känt några av spelarna på pulsen.

AIK:s damlag har ännu en gång kvalificerat sig för final och denna gång spelas den på Tele2-arenan mot favoriten Kareby IS. Matchen spelas fredagen 13/3 kl. 20.00. Årets final blir således en upprepning av fjolårets, som AIK-are minns med glädje. Efter underläge 0-1 vände matchen och AIK stod som segrare med 5-1. Ska historien upprepas? Inför finalen har hemsidan känt några av spelarna på pulsen.

Frida Erlandsson – lagkapten och en viktig kugge för laget:

Hur tycker du slutspelet har varit?

-I stort har det varit bra även om det gått lite upp och ned. Vi har gjort starka hemmamatcher och vunnit klart mot både Hammarby (7-0) och Haparanda (6-0). När det gäller är vi bra!

Är det någon/några spelare du speciellt vill nämna inför finalen?

-Vi är ett starkt lag och alla betyder mycket. Självklart är vår målvakt, Linda Odén, en viktig spelare som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Hur går det i finalen?

-Jag tror på en jämn match och Kareby får gälla som favoriter, men vi siktar på vinst!

Lisa Östman – målfarlig forward från Karlstad:

Hur har slutspelet varit för dig?

-Jag blev knäskadad precis före slutspelet och har bara kunnat vara med i hemmamötet med Haparanda (Lisa gjorde ett mål). Nu känns det bra och jag kan spela finalen.

Hur upplever du att få spela final på Tele2?

-Nu har det börjat sjunka in och det är som om en liten dröm går i uppfyllelse!

Vågar du tippa finalen?

-Det blir en jämn match och vi vinner!

Linnea Larsson – målfarlig speedkula:

Hur har slutspelet varit?

-Vi har spelat riktigt bra frånsett bortamatchen mot Hammarby. De två sista matcherna har varit bra och vi är starka med en riktig AIK-känsla! Vi har flera nya spelare och de har fått mer erfarenhet nu och fått känna på slutspel.

Vad säger du om att få spela på Tele2?

-Det ska bli häftigt! Det är en upplevelse att få spela en match som denna.

Vågar du dig på ett resultat i finalen?

-Det är Kareby som har pressen på sig, men vi kommer att köra hårt och det kommer att gå vägen!

Anna Fosselius – slitvarg på mitten:

Hur tycker du att slutspelet har utvecklats för er?

-Vi har visat varandra att vi är ett starkt lag och det har gett oss mersmak. Vi är på gång! I hemmamatchen mot Haparanda visade vi vår styrka.

Vad säger du om att spela finalen på Tele2?

-Jag tycker att det är bra att den spelas inomhus, eftersom det ger lika förutsättningar för båda lagen. Det är också roligt att spela på ett nytt ställe.

Hur går det i finalen?

-Vi har en stor chans! Kareby har pressen på sig efter den fina säsong laget genomfört, men kan vi hålla ihop defensiven kan det gå vägen.

Hanna Nygren – pålitlig målgörare:

Hur har slutspelet varit tycker du?

-Det har känts bra och vi har spelat bättre och bättre. Det var tufft uppe i Haparanda och den knappa vinsten (6-5 där Hanna avgjorde!) var betydelsefull.

Får vi se något mål från din klubba i finalen?

-Ja, det hade jag tänkt!

Vågar du dig på ett tips?

-Det är kul att få spela finalen och vi vinner!

Vi ser fram mot en spännande final och kanske upprepar sig historien! Alla AIK-are uppmanas att ta sig till Tele2 på fredag 13/3 kl. 20.00 för att heja fram vårt damlag till ett nytt SM-guld!

Text: Erik Ekwall

AIK Bandy

Publicerat den 12 mars, 2015