Tredje raka vinsten 27-26 (14-13)

AIK fick en mardrömsstart på handbollsligan med tolv raka förluster. Men nu har laget vaknat till rejält. Mot Ystads IF tog laget sin tredje raka seger och lämnar jumboplaceringen – efter mål i sista sekunden.

Vilken fredag det blev!! Härlig vinst!

Ystad började matchen i ett högt tempo och tog kommandot i matchen men med ett tålmodigt anfallsspel fick vi ner matchtempot och kunde lägga all kraft i försvarsspelet. Efter 15 minuter var matchen helt jämn och ställningskriget stod sig till paus (14-13)

Andra halvlek svängde resultatet vid två tillfällen, från Ystad ledning 19-20 gjorde vi 6 raka mål men Ystad kom till baka från 25-20 och när det återstod en dryg minut var det kvitterat. Vid det dramatiska avgörandet där Ystad gjorde 26-26 med 18 sekunder kvar fick vi en sista chans att avgöra och segermålet 27-26 kom med endast en sekund kvar. Som helhet gör vi en riktigt bra prestation, alla presterar i sina roller och idag fick vi återigen betalt för att vi håller vår matchplan och jobbar hårt.

Nu får vi samla kraft för ytterligare en svår match då vi åker till SM-finalisten Malmö på måndag.

Nästa hemmamatch är den 21 dec kl 19.00 då vi tar emot IFK Skövde i Solnahallen. VÄLKOMNA!

Målskyttar:
AIK: Philip JONSSON 4, Pavle KARACIC 1, Adam TUMBA 6, Mattias WINDAHL 1, Ola PEWIK 5, Jesper LINNÈLL 2, Troels VEJBY JØRGENSEN 8

Ystad IF: Ludvig HALLBÄCK 2, Kim ANDERSSON 4, Linus ANDERSSON 1, Mario LIPOVAC 4, Alexander BORGSTEDT 5, Johan DAHLIN 6, Jonathan SVENSSON 2, Eric FORSELL SCHEFVERT 2

Matchens lirare AIK: Troels VEJBY JØRGENSEN
Matchens lirare i Ystad IF: Johan DAHLIN

Matchens delikatess: AIK’s Philip JONSSON för målet i slutsekunderna.