Två sköna segrar till damlaget under premiärhelgen

En fullmatad handbollshelg har klarats av och det blev full pott för damerna – bokstavligt talat.

Lördagspremiären i Råsta Park mot Boden var som en premiär ska vara. Mycket nerver, mycket hjärta, ett starkt försvarsspel av AIK och en målvakt i storslag. Ledning med 5 bollar i halvtid blev 26-14 till slut. Boden var bra och med två riktiga toppar i Lisa Hansson och Johanna Widgren (matchens lirare i Boden), men AIK:s försvar stoppade det mesta och sedan stod målvakten Jenna LP (matchens lirare i AIK) i vägen.

AIKs bästa målskyttar mot Boden; Johanna Kjell 5, Anna Degerman, 3, Elin Ronqvist 3 och Natalie Einebrant 3.

damer_21

Söndagen blev också en premiär för damlaget. Nu bytte vi hemmaarena till Solnahallen, vår borg!
Kiruna kom från en förlust mot Västerås dagen innan och var riktigt revanschsugna. Men AIK började riktigt bra och drog ifrån i målprotokollet direkt. 8-4 står det när Kiruna tar time-out, då vänder spelet i första halvlek. 10-10 helt plötsligt och Kiruna verkar ha löst nyckeln till AIK:s spel. AIK hinner dundra dit 11-10 precis innan paus genom spelsugna Fabriona Andersson.
Direkt i andra halvlek så rycker AIK-tjejerna ifrån och kopplar ett stadigt grepp om händelserna. Men så kommer det massor av utvisningar och spelet blir lidande. Ett tag så spelar AIK 3 mot 6, men löser det elegant. Efter det så är matchen över för Kiruna. Matchen slutar med hemmaseger med 26-19 till slut och damerna är obesegrade i serien och stängde norrlandsfönstret direkt.

damer_22

Bra i Kiruna var Lisa Karlsen som blev matchens lirare och Caroline Olofsson. Matchens lirare i AIK blev Linnea Björk som gjorde några riktigt spektakulära och publikfriande mål från sin kant, men det är laget som ska hyllas efter dessa två matcher. Stabilt och disciplinerat försvar, och ett varierat anfallsspel. Vi ser fram emot fortsättningen av serien med tillförsikt.
AIKs tre bästa målskyttar för dagen var Linnea Björk 5, Fabriona Andersson 5, Natalie Einebrant 4.

Nästan 200 personer hade sökt sig till Solnahallen dessutom!

AIKs B-damer gick också och vann premiären på söndagen.
Täby HBK stod för motståndet, men AIK var alldeles för starka den här dagen. Storseger till slut med 24-15. Bästa målskyttar blev Hanna Tolstrup med 8 och Karolin Barhammar med 5. Men minns också Ida Hedenskogs 2 kanoner.

Med andra ord en riktigt bra AIK-helg i damhandbollens tecken!