Vattenpolo och revansch

Ovanstående rubrik passar väl in på damlagets två matcher under den gångna helgen. Båda matcherna slutade med seger, vilket innebär att Lovisa Elovsson fick rätt! Lördagsmatchen slutade med en klar seger mot IFK Nässjö, 6-1, under för bandy vidriga förhållanden med vatten, blåst och mjuk is. Söndagsmatchen, som blev nödvändig att flytta till Katrineholm, var en repris på SM-finalen i våras och slutade med att AIK fick revansch, 4-3. Hemsidan har talat med ledaren Bosse Fasth om de båda matcherna.

-Lördagsmatchen var ingen bra tillställning och det var ju omöjligt sett till förutsättningarna. Isen var full med vatten och bollen stannade i pölarna. Det blev något av vattenpolo över det hela. Målvakterna ägnade sig åt långa utkast. Trots allt vill jag berömma alla spelarna för sina insatser. Även IFK Nässjö är värt beröm. AIK var dock det klart starkaste laget och kanske led mest av de dåliga yttre förutsättningarna.

Under första halvlekens sista kvart gjorde AIK fyra mål och ställningen i halvlek var således 4-0. Linnéa Larsson gjorde 1-0, Matilda Svenler ökade på till både 2-0 och 3-0, varefter Julia Eriksson med sitt första mål i AIK-tröjan rundade av första halvleken, 4-0. I andra halvlek spädde Mikaela Hasselgren och Anna Widing på till 6-0 innan IFK Nässjö fick ett tröstmål, 6-1, i slutet.

a_0_8273

Repris på SM-finalen

På lördagskvällen stod det klart att söndagsmatchen mot svenska mästarna i Kareby IS inte kunde spelas på samma arena som matchen mot IFK Nässjö. Efter att även Spånga IP inte kunde användas slutade det med att matchen måste flyttas till Katrineholm! Matchen mot Kareby IS var en repris på vårens SM-final, men denna gång blev det seger för AIK, 4-3. Bosse Fasth igen:

-Vi måste verkligen berömma vaktmästarna på Backavallen i Katrineholm. De är värda ett fång rosor för det sätt de kunde ordna is. In i det sista preparerades isytan. Vi släppte till några enkla mål i början. Vi kom dock tillbaka och försökte spela spelet. Det var mycket lyrbollande och Chris Delisle Nyström var matchens dominant i att klara av dessa. Det var svårspelat men vi lyckades till slut vinna matchen. Segermålet var ett klockrent skott på hörna av Hanna Brusberg.

Efter det att Kareby tagit ledningen med 2-0 efter 27 min reducerade och kvitterade AIK inom loppet av fyra min. Båda dessa mål var frukten av bra anfallsspel. Matilda Johansson och Mikaela Hasselgren stod för målen. I början av andra halvlek var det något av ett ställningskrig. Efter 76 min ger Mikaela Hasselgren på passning från Matilda Björk Öhman AIK ledningen för första gången i matchen, 3-2. Kareby kontrar snabbt och kvitterar till 3-3 endast en min senare. I matchens 86:e min avgör så Hanna  Brusberg matchen enligt ovan.

Summa summarum kan konstateras att det blev en lyckad helg för AIK:s damlag med två vinster och detta innebär också serieledning. Nästa match enligt schemat är derby mot Hammarby IF. Vi får se hur vädrets makter påverkar detta!

Text: Erik Ekwall