Verksamhetsplan för AIK Bouleförening 2018

Föreningen Arbetet med föreningsutvecklingen, fortsätter 2018. Det handlar framförallt om tre områden: Stärka styrelsens kompetens. Utan en aktiv, engagerad och kompetent styrelse, blir det svårt för AIK Bouleförening att fortsätta att utvecklas och att växa. Stärka sammanhållningen i föreningen. AIK Boule har gått från 9 st licenser till 22 licenser under 2017. En bra och … Fortsätt läsa Verksamhetsplan för AIK Bouleförening 2018

Föreningen

Arbetet med föreningsutvecklingen, fortsätter 2018. Det handlar framförallt om tre områden:

  • Stärka styrelsens kompetens. Utan en aktiv, engagerad och kompetent styrelse, blir det svårt för AIK Bouleförening att fortsätta att utvecklas och att växa.
  • Stärka sammanhållningen i föreningen. AIK Boule har gått från 9 st licenser till 22 licenser under 2017. En bra och kamratlig anda är förutsättningen för en stark förening och det är allas ansvar. Vi tänker först och talar sedan. Vi lyssnar hellre än vi pratar. Vi respekterar varandra, stöttar varandra och sätter ansvaret för det gemensamma före vår egen bekvämlighet.
  • Stärka medlemmarna i föreningen. Varje medlems rätt till möjlighet att utvecklas som spelare, ska garanteras på träningarna. Till hösten ska varje medlem erbjudas möjlighet till individuell utvecklingsplan, inför tävlingssäsongen 2019.

Sportsligt

Det sportsliga målet är att nå Div 1 under 2018. Vi var snubblande nära förra säsongen och vi har ett mycket starkare och jämnare spelarmaterial 2018.

Förhoppningar finns om att i år även anmäla ett lag till seriespelet/Veteran, med målsättningen att nå Elitserien/Veteran om 5 – 6 år.

För att bygga den sportsliga utvecklingen och nå ambitionerna på den Öppna sidan och på Veteransidan, krävs fortsatt rekrytering av duktiga och hungriga spelare. Det bästa sättet att locka nya spelare är bra föreningsverksamhet och bra sportsliga prestationer i representationssammanhang (DM, SM och seriespel).

Under 2018 kommer intresserade medlemmar att erbjudas utbildningar både i egen regi och via SISU Idrottsutbildarna. Det är viktigt att kunskapsbatterierna fylls på, om AIK Boule ska utvecklas sportsligt och som förening.

Ungdomsverksamheten

Uppbyggnaden av ungdomsverksamheten fortsätter, i samarbete med Solna Stad och AIK Ungdomsfotboll. Det viktigaste är att etablera boulen i barnens- och ungdomarnas naturliga miljö i Solna, dvs att skapa förutsättningar för ungdomsrekrytering. Vi kommer därför inte att ha något mål vad gäller önskat antal uppnådda juniorlicenser under 2018.

Förhoppningen är dock att turneringen för skolorna i Solna våren 2018, ska ge ett antal ungdomar som vill börja spela regelbundet under sommaren och att turneringen också öppnar för regelbunden bouleverksamhet i någon eller några av Solnas skolor.

Ungdomsboulens Dag återkommer lördagen den 19 maj 2018 och avsikten är att årets arrangemang ska byggas kring finalspelen i skolturneringen.

Naturligtvis hoppas vi att alla medlemmar ställer upp och hjälper till med det viktigaste AIK Boule-arrangemanget 2018.

Klädpolicy

Från och med Årsmötet 2018, införs klädpolicy vid träningar. Vi är en idrottsförening, en del av AIK och det ska också synas. Därför gäller samma klädregler för oss, som gäller i alla andra sektioner/specialföreningar inom AIK: Vi tränar i AIK-kläder på våra träningar – aldrig i civila eller andra träningskläder.

Det handlar om respekt för oss själva och vår sport, respekten för AIK och klubbmärket vi företräder, liksom att inför omvärlden visa upp att boulen är en seriös föreningsidrott.

Stockholm den 3 mars 2018

Jonas Almquist, Ordf                                               Annelie Westin, Sekreterare

Bo Petersson, Kassör                 Krister Lindberg, Ledamot                Hans Liljecrantz, Ledamot

Allmänna Idrottsklubben

Publicerat den 6 mars, 2018