Ytterligare en vinst mot SIF

AIK vann mot SIF med 25-31

Idag åkte AIK Handbolls herrlag till Märsta för att möta Allsvenska Skånelas utvecklingslag SIF som har gått riktigt starkt på sistone mot idel topplag. Det skulle krävas en kanoninsats av AIK för att ha chans på poäng.

Matchen börjar jämnt och lagen byter mål under några minuter men SIF blir laget som får ett litet ryck och efter 5 minuter spelade leder hemmalaget med 4-2. AIK fortsätter att jobba metodiskt i både försvar och anfall med snabba omställningar och ju längre halvleken går desto mer nytta får man av detta. Sista 8 minuterna gör AIK 5 raka mål och går till halvtidsvila med 10-16.

Ett väldigt nöjt AIK går ut efter halvtidsvilan med gott självförtroende och ska nu ta med sig det fina spel man har fått till i den första halvleken och se till att plocka 2 viktiga poäng.

Den andra halvleken blir mycket jämnare, mycket på grund av att SIF går över till att köra 7-6 spel i anfall i varje anfall. AIK får problem att lösa det men fortsätter att ha bra fart och samarbeten framåt så segern är aldrig riktigt i fara. Slutresultatet blir 25-31 och AIK tar 2 viktiga poäng och steget ovanför det streck man vill undvika.