AIK Boxning – det senaste tillskottet i AIK-familjen!

På AIK:s årsmöte den 10:e september beslutades att införa boxning som ny sektion i AIK.

Allmänna Idrottsklubben är en klubb med många sektioner och målet för AIK Boxning är att ta tillvara på intresset som finns för sporten med dess värdegrunder.

AIK Boxning kommer att ta ett samhällsansvar, genom att ha en hälsomässig positiv inverkan på utövarna men också att hålla ungdomar och vuxna på rätt spår i livet genom den väl utarbetade värdegrunden, AIK-stilen.

AIK Boxning vill fylla ett tomrum, en längtan och förhoppning som finns bland många av AIK:s medlemmar att en dag få utöva sin sport under AIK:s flagg.

Följande text är hämtad från motionen till årsmötet;
”AIK Boxning ska inom sin tid, vara ett komplement för AIK:s ungdomsakademi under uppehållstider, där killar och tjejer i alla åldrar kan komma och uppleva den bästa träningen i världen. Genom denna sektion önskar vi öka våra medlemmars motivation, intresse och inflytande i boxning samt att ge ännu fler idrottare möjlighet att ansluta till AIK-familjen. Vår främsta uppgift ska vara att ge alla typer av människor möjlighet att utöva sporten på den nivå som passar dem samt att i förlängning fostra ännu fler elitidrottare inom Allmänna Idrottsklubbens ramar.”

En ledarstab med duktiga tränare och utövare i elitnivå är redo. Gällande lokalen där sporten ska utövas finns det ett par alternativ att välja emellan och kommer inom kort vara fastställt.