AIK för alla och möte med internationell media under Pride

AIK deltar i Pridefestivalen som anordnas under denna veckan, under parollen "AIK för alla". Beslutet att vara med är taget av AIK:s huvudstyrelse och bygger på den värdegrund, AIK Stilen, som arbetats fram i klubben under lång tid.

AIK deltar i en rad aktiviteter under veckan, bland annat ett möte med intermationella journalister från Georgien, Ukraina, Sydafrika, Vietnam, Mexico, Kosovo, Albanien och Turkiet, som arrangeras av Svenska Institutet, där AIK berättar om AIK Stilen och projektet Fotboll för alla.

Utöver det deltar AIK i en paneldiskussion med representanter från Hammarby IF och Djurgårdens IF om att jobba för en mer inkluderande fotboll, den 31 juli 14:00-14:45 på Ekoteket i Kulturhuset, arrangerat av RFSL.

AIK arrangerar också en egen punkt, fredagen den 1 augusti kl 13:00-13:45 på Stadsteatern – en presentation av AIK Stilen och projektet Fotboll för alla. Paraden går 13:00 från Mariatorget där alla AIK:are kommer att samlas och gå under parollen ”AIK för alla”.

Mona Enander är ledamot i AIK:s huvudstyrelse:
– Allmänna Idrottsklubben ska vara öppen för alla och det gör oss stolta att vara med i paraden för att stå upp för vår värdegrund, AIK Stilen, som bygger på öppenhet, respekt och rätten att vara olika. I år hoppas vi bli fler än tidigare, så kom och var med i vår sektion alla som älskar AIK!

För frågor:

Mona Enander, ledamot AIK:s huvudstyrelse
Tel: 070-888 79 42
E-post: mona.enander@aik.se

Sofia B. Karlsson, projektsamordnare Fotboll för alla
Tel: 0737-08 56 87
E-post: sofia.b.karlsson@aik.se

Camilo Laserna, ansvarig AIK-stilen
Tel: 0707-72 61 51
E-post: camilo.laserna@aik.se