AIK förlorade mot Kungsängen

AIK förlorade hemmamatchen mot Kungsängen

Denna onsdagskväll var det så dags för match igen och denna gång var det betydligt bättre motstånd som var på besök, obesegrade Kungsängen.

Som väntat började Kungsängen bäst och ryckte iväg i målprotokollet och när det hade gått 8:35 av matchen så ledde gästerna med hela 2-8. Nu tar AIK tag i sin del av matchen och börja sakta men säkert först byta mål med sina motståndare för att successivt jobba sig fram till att det efter 22:50 spelade står oavgjort på resultattavlan, 13-13.

Matchen står nu och väger och lagen går till halvtidsvila med ställningen 14-17 där Kungsängen följaktligen har lyckats bättre framåt än AIK de avslutande minuterna av halvleken.

I halvtid pratar AIK först om hur man ska klara av de 3 fösta minuterna i andra halvlek då man spelar med 1 man kort då man har åkt på en 4 minuters utvisning i slutat av den första halvleken. När man har ridit ut de 3 minuterna är tanken att man ska fortsätta på samma sätt som var framgångsrikt i mitten av den första halvleken.

Kungsängen lyckas bara göra 1 mål till under de resterande 3 minuterna av den långa utvisningen och AIK har ridit ut den stormen på ett föredömligt sätt. Det ska visa sig bli lite värre efter en stund.

Med knappa 10 minuter spelade av den andra halvleken så går AIK ut och plockar bort Kungsängens 2 ytternior men detta svarar KSK på med att göra 6-1 på AIK på 4 spelminuter. Detta visar sig avgöra matchen där lagen i stort sett byter mål efter detta och slutresultatet stannar vid 22-35 och Kungsängenseger.

Trots raset i den andra halvleken får AIK ta med sig den fina period man har i den första halvleken då man kommer ikapp och pressar Kungsängen. Det spelet vill vi se mer av för då kan det bli roliga matcher framöver.