Årets första derby slutade oavgjort

Det från första omgången uppskjutna derbyt mellan AIK och Hammarby spelades på torsdagskvällen på Bergshamra Arena.

Matchen slutade 2-2 efter 1-1 i paus. Vädret var inte det bästa med lätt regn och några plusgrader. Isen blev svårspelad och det märktes under matchen.

Klar AIK-dominans under första havleken

Pausresultatet 1-1 speglade inte vad som hände ute på banan. AIK förde spelet och hade klart större bollinnehav än Hammarby. Efter 16 min gjorde Mikaela Hasselgren 1-0 efter passning från Hanna Brusberg. Efter 29 min kom Hammarby upp i en kontring och Malin Carlsson sköt in 1-1 ur en relativt snäv vinkel. Förutom några hörnor hade egentligen Hammarby inga målchanser under denna första halvlek. AIK försökte lyfta bollarna i väderleken, men Hammarbyförsvaret plockade ner den en efter en. Den sträva isen gjorde att ett snabbt kantspel saknades.

Kämpatag i andra halvlek

Andra halvlek blev mer böljande och Hammarby hade mer att säga till om. Det var dock fortsatt dominans av AIK. I 59 min slår Anna Månsson en hörna som Matilda Höjding sätter i nättaket – 2-1. Efter ytterligare fem min åker sig Hammarbys ryska, Galina Mikhaylova, fri och sätter kvitteringsbollen till 2-2. Det blev matchens sista mål men det saknades inte chanser. AIK hade bl.a. två stolpskott (Anna Månsson) och Hammarbys målvakt Maria Thorén gjorde flera kvalificerade räddningar. AIK-spelarna kämpade på bra men denna gång räckte det inte till vinst.