Black Ladies såg en klar seger mot VSK

AIK var det dominerande laget i matchen mot Västerås och vann hemmapremiären med övertygande 9-0. Nyförvärvet från Uppsala BoIS, Kajsa Holm debuterade i AIK-tröjan och svarade för en straffräddning när hon höll nollan i matchen.

På läktaren hade AIK fint besök i form av Black Ladies, en nybildad supportergrupp inom AIK med tanken att stötta damlagen lite extra. – Det här var roligt och ger mersmak, sa Black Ladies ordförande Klara Kjellberg efter damlagets överlägsna seger mot Västerås SK med 9-0.

– Räkna med mig även i fortsättningen och förhoppningsvis kommer vi många ”Black Ladies” till Bergshamra Arena och hejar fram damlaget, lät Klara hälsa innan hon lämnade arenan.

Klar dominans av AIK

Om själva matchen kan sägas att det var en mycket klar dominans av AIK. Josefine Gustafsson inledde målskyttet redan i tredje minuten och hon svarade även för 2-0 efter 21 min. AIK förde spelet även om Västerås SK missade en straff efter 16 min. Dagens målvakt, Kajsa Holm tidigare Uppsala BoIS, gjorde en utmärkt räddning på straffen. Under de sista 10 min av första halvlek spädde AIK på ytterligare tre mål och i paus stod det således 5-0. Matilda Svenler gjorde två mål och Hanna Brusberg avslutade målskyttet före paus.

Mål av nyförvärven

Spelbilden blev densamma i andra halvlek och AIK var klart starkast. Den stora skillnaden mellan lagen var skridsko- och speltempot, som var klart högre hos AIK-spelarna. Mikaela Hasselgren spädde på till 6-0 och något senare missade Hanna Brusberg en straff. Målen trillade in i en jämn ström mot slutet och alla nyförvärv gjorde var sitt mål under den perioden. Matilda Höjding rakade in 7-0, Hanna Nygren åkte sig fri och slog in 8-0 varefter Matilda Svenler avslutade målskyttet med sitt tredje mål, 9-0.

I övrigt kan sägas att det var en viss oskärpa och AIK-spelarna missade 4-5 frilägen under halvleken. Skärpan kunde ha varit bättre, men det är till viss del förståeligt när man leder stort.

– Detta var en match vi skulle vinna, men det vi kan ta med oss från den är att vi gjorde en jämnare match på en något högre nivå än senast mot VSK, sa Frida Erlandsson, för dagen lagledare och utanför planen då hennes knäproblem ännu inte blivit helt bra.

Två nya poäng läggs till potten som har ett facit på tre raka segrar. Nästa match är derbyt mot Hammarby som spelas på torsdag på Bergshamra Arena. En direkt seriefinal – även Bajen har full pott efter tre spelade matcher.