Damerna avgjorde i sista sekunden

Den sena söndagskvällen i Solnahallen bjöd på kamp, mera kamp och taktiska genidrag, som tillslut avgjorde.

AIK gästades av Nacka HK (Skurus farmarlag) som är ett ungt och ett stort framtidslag med massor av talang. Matchen började i ett högt tempo med bra anfallsspel av bägge lagen, men där hemmalaget brände några öppna lägen och direkt så högg Nacka och tog en ledning med 1-3. AIK kom tillbaka genom några läckra bomber av Hanna Tolstrup och tog ledningen med 4-3. Men ett rejält taggat Nacka tog över igen och fick en fyramålsledning – det kändes lite halvjobbigt i hallen. Men en taktisk förändring i AIK-spelet gjorde att man lyckades kvittera innan halvtidsvilan – 12-12.

En stark start av hemmaspelarna med bra försvar och härligt skytte gav en tremålsledning efter halva perioden. Men som så många gånger förr i handboll så kom Nacka tillbaka. Man tog time-out och började upphämtningen, starkt spel av framförallt Nackas Elin Hansson, som för kvällen gjorde 11 mål, tog Nacka återigen upp i ledningen med två bollar.

handboll_dam_05_mn

Med cirka sju minuter kvar av matchen ser man att den starka moralen i AIK tar tag i spelarna och matchen – man vill inte förlora. AIK krigar sig upp till oavgjort med dryga minuten kvar av matchen, det är olidligt spännande i hallen och man kan rent av känna på kämparglöden.
Nacka inleder sista minuten i anfall och tar det lugnt. Naturligtvis kommer det en time-out från Nackas sida för att tjäna lite tid och kunna omgruppera sig för avgörandet. Men AIK avvärjer attacken på ett föredömligt sätt och nu tar hemmalaget time-out. Det är 15 sekunder kvar av matchen och det står 22-22 på ljustavlan. Man kan höra en knappnål falla på läktaren, man hör inte längre musiken utan alla sitter på helspänn inför avgörandet.

handboll_dam_04_mn

De sista 15 sekunderna är magiska. Vad som sades i time-outen vet vi inte, men en upprullning av högsta klass visades upp och med endast en sekund kvar på matchklockan har en helt frispelad Angelica Göthe smällt dit vinstbollen. Slutresultat 23-22 och hallen exploderar i lyckorus. Viktig och skön seger mot ett bra Nacka HK. Vi tror att ett taktiskt genidrag avgjorde till slut.

Matchens lirare i AIK: Hanna Tolstrup
Matchens lirare i Nacka: Elin Hansson