Damerna avslutade elitserien med seger

På lördagen begav sig damlaget till Vetlanda och Sapa Arena för mötet med Skirö AIK. Det slutade med en 5-1-seger efter 2-1 i halvtid.

Vädret på vägen ner mot Smålands skogar var inte av det bästa slag, men det skulle spela mindre roll en bandydag som denna. Inne i Sapa Arena är det alltid perfekta förutsättningar och upplagt för fin bandy. Den första halvleken skulle dock inte återspegla de fina förutsättningarna på samma sätt, AIK fick inte riktigt till spelet som knakade en del i fogarna. Däremot gick man in med en tvåmålsledning efter att Mikaela Hasselgren först på tennis slagit in 1-0 på ett fint förarbete av Josefine Gustafsson. Matilda Svenler ökade på ledningen när hon blivit helt ren på en lysande djupledspass av Frida Erlandsson.
Strax innan halvtid reducerade dock Skirö till 2-1 och AIK var något frustrerade efter den första halvleken.

Ett bra snack spelarna emellan i halvtid gjorde att den andra halvleken blev betydligt bättre, framförallt spelmässigt. AIK radade upp flertalet fina anfall och Matilda Svenler slog in två mål på kort tid, båda efter framspelningar av Linnea Larsson.
Larsson avslutar själv målskyttet med 5-1 i den 59:e matchminuten.

Matchen kommer inte gå till historien som den mest välspelade, men AIK visar en hög lägstanivå och vinner övertygande. Närmast väntar slutspel och kvartsfinal mot Nässjö, men först beger sig fem av AIK:s damer på VM som spelas i finska Villmanstrand. Vi önskar Linda Odén, Anna Widing, Hanna Brusberg, Lovisa Elovsson och Matilda Svenler stort lycka till!