En comeback och fyra nyförvärv bland nyheterna i AIK:s damlag

AIK:s damer gjorde, med tanke på förutsättningarna, en mycket imponerande insats förra säsongen. Laget gick till final, som Kareby IS vann med 3-1. Tidigt på säsongen saknade AIK-laget både spelare och ledare. Till detta kom att hemmabanan, Bergshamra Arena, inte kunde användas. Inför den kommande säsongen ser det betydligt ljusare ut.

Ett antal ledare har tillkommit (senare information på hemsidan) och truppen ser starkare ut än på flera säsonger. Laget har tränat en längre tid och gick på is helt nyligen.

Hanna Nygren slutar men flera nya tillkommer

Hanna Nygren var en av de mest tongivande spelarna förra säsongen och avgjorde bl.a. slutspelsmatchen uppe i Haparanda. Inför denna säsong har hon valt att sluta och ägna sig åt privata göromål. Reservmålvakten Kajsa Holm finns inte heller med i årets trupp.

I nuläget har fyra nya spelare tillkommit och de är inte vilka som helst. Några av dem har spelat för AIK tidigare och visat vilka duktiga spelare de är. Utan rangordning presenteras de så här:

Fotograf: Anders Henrikson

johansson_matilda_1003

Matilda Johansson, 26 år, ursprungligen från IFK Nässjö men senast för drygt en säsong sedan från Hammarby IF. Matilda är en erkänt skicklig anfallspelare och målskytt.

 

 

svenler_matilda_1006

Matilda Svenler, 21 år, är tillbaka från Småland där hon spelade för Skirö AIK senaste säsongen. Den minnesgode minns att Matilda hade en stor roll i finalen -14  då AIK besegrade Kareby IS med 5-1. Hon är tillbaka i Stockholm för att studera på GIH.

 

adolfsson_sara_1008

Sara Adolfsson, 23 år, kommer närmast från Hammarby IF men tillhörde tidigare Kareby IS. Sara är en försvarspelare.

 

 

 

eriksson_julia_1010

Julia Eriksson, 21 år, kommer från Team Hälsingland och spelar vanligen halv. Julia är en ung talang som vi hoppas mycket på.

 

 

 

 

hasselgren_mikaela_1016

En riktig AIK-ikon väljer att göra comeback efter ett sabbatsår, Mikaela Hasselgren! Mikaela har 12 SM-guld och delar detta antal med Anna-Karin Olsson. Det lockar Mikaela att få chansen att ta ett 13:e guld och bli ensam ”herre” på täppan!

 

Med tre vassa avslutare i laget denna säsong torde  AIK bli ett hot mot samtliga lag och final med åtföljande SM-guld är det självklara målet!

AIK bandy hälsar Mikaela välkommen tillbaka liksom de  nya hälsas välkomna!
Mot det 13:e guldet!

Text: Erik Ekwall