En pinne i Norrland

AIK:s damlag spelade idag en bortamatch i dess rätta bemärkelse. HaparandaTornio stod som motståndare i lördagens match i damelit som slutade 3-3 (0-1).

100 mil från Stockholm ligger Arena Polarica i Haparanda, ett stenkast från den finska gränsen. Under söndagen gjorde AIK:s damlag en långväga resa och på bortaplan väntade HaparandaTornio, med ett facit i damelit på en vinst mot Skirö och en förlust mot Kareby.

Matchens första halvlek skulle bli ovanligt mållös för att vara bandy. 0-0 stod sig ända till den 43:e minuten när Matilda Svenler spräckte Haparandas nolla på en pass från Lovisa Elovsson.
I den andra halvleken gick HT ut mad full fart från början och efter endast 32 sekunder hade Riina Ellonen kvitterat. HT ökade på målskyttet och tog ledningen i matchen när kapten Lina Bergeskans-Tano slog in 2-1 på ett straffslag.

Tio minuter senare slog AIK:s kapten, Hanna Brusberg, till. På en hörna, inspelad från Lovisa Elovsson kvitterade hon till 2-2. AIK hade känning, men det var återigen HT som tog ledningen när Anni Kehusmaa gjorde 3-2 till hemmalaget. Tio minuter efter det var återigen Matilda Svenler framme och på en pass från Brusberg kunde hon kvittera till 3-3.

I matchens slutminuter skulle det bli en riktig nagelbitare. I den 88:e minuten fick HT en straff efter att Anna Widing utfört en bentackling i straffområdet. Straffen missades dock och endast två minuter senare var det AIK:s tur att få möjligheten till att avgöra, när de tilldelades en straff efter en bentackling i straffområdet i matchens 91:a minut – ett gyllene läge att få två poäng med sig hem från Norrland. Tyvärr räddades straffen av Tytti Segerman och AIK fick nöja sig med en pinne.