Förlust hemma mot Sundsvall

AIK Handbolls herrlag förlorade dagens hemmamatch mot Sundsvalls HK

AIK Handbolls herrlag inledde det nya året med hemmamatch i Solnahallen mot serietrean Sundsvalls HK.

Senast lagen möttes så var Sundsvall obesegrade och AIK bröt den förlustnollan genom att via storartat försvarsspel ta hem matchen i andra halvlek för att få med sig 2 viktiga poäng hem till Solna. Då låg AIK trea men ett par omgångar senare så har laget rasat ned till en åttondeplats eftersom serien har blivit väldigt jämn poängmässigt i mittenskiktet.

Senast inledde Sundsvall bäst men idag var det AIK. Första kvarten var AIK bättre på allt och det var bara tillfälligheter att matchen inte rann iväg i hemmafavör. Sundsvall biter sig fast och lyckas i slutskedet av halvleken vända till bortafavör och leder med 3 mål när lagen går ut för halvtidsvila.

AIK pratar om att man måste få bort de tveksamheter som finns framåt och försöka öka tempot för att Sundsvall inte ska få vila och för att få bättre fart framåt.

Den andra halvleken börjar jämnt men ju längre in i halvleken man kommer ju mer tappar AIK tålamod och flyt. Sundsvall kämpar på och är etta på alla returer och lösa bollar och detta samt deras storspelande målvakt gör att Sundsvall lyckas segla iväg till en storvinst med hela 19-29.

Sundsvall gör en bra match inställningsmässigt men AIK får en kollektiv kollaps under den andra hälften av matchen och nu är det bara att ta tag i detta och fortsätta att spela och trycka upp med full fart även efter den första kvarten. Orken finns där nu gäller det bara att genomföra det också.

Nästa match blir förmodligen säsongens svårast då man möter topplaget Uppsala på bortaplan men det är samtidigt en lämplig utmaning att ta tag för att komma igång rejält inför vårsäsongen.