Hemmaseger för AIK dam 32-25 (16-16)

AIK tog idag emot VästeråsIrsta HK. VästeråsIrsta som för dagen leddes av fd. AIK spelaren Sarah ”Frasse” Fransson.

Kl. 14:00 blåser domarna igång matchen i Solnahallen och det är ett taggat VästeråsIrsta som startar matchen starkast. VästeråsIrsta spelar en snabb och effektiv handboll och får också några enkla mål på kontring. Efter 10 spelade minuter är ställningen 2-5. Känslan är inte den bästa för oss AIKare. Nu börjar dock en period där AIK får bättre ordning på sitt försvar och man lyckas gång på gång dyrka upp VästeråsIrstas försvar. Sakta men säkert kommer AIK tillbaks i matchen och halvtidsresultatet skrivs till 16-16.

Starten på andra halvlek är en väldig kontrast till inledningen på den första. AIK är laget som står för snabbheten och kreativiteten. VästeråsIrsta känns inte igen och man får även en utvisning efter 34 minuters spel som blir ödesdiger. AIK går från 18-17 till 21-17 och stämningen i hallen ger vid handen att detta ryck var matchavgörande. Efter detta följs lagen åt i matchprotokollet. AIK känns definitivt som ett nummer större i andra halvlek och vinner denna match välförtjänt. Slutresultatet skrivs till 32-25. I AIK är det flera spelare som gör en riktigt bra match. Man krigar hela vägen, vilket vi som AIKare älskar!

Vi klev med den här segern upp i serieledning. Tjejerna spelar riktigt bra handboll och förtjänar en större publik. Nästa match är Uppsala borta den 7 dec och helgen efter, 14 dec, spelar man borta mot Tyresö Strand innan välförtjänt juluppehåll.

Vi i AIK önskar VästeråsIrsta lycka till i serien och önskar även Frasse lycka till i VästeråsIrsta. Frasse är en person som vi alla saknar i AIK.