Herrarna segrare i sista matchen

AIK avrundade säsongen med att utklassa Norrtelje BF med 14-6 (8-2) och förstärkte ytterligare tredjeplatsen i div I Östra.

Trots att matchen var utan betydelse var det ett taggat AIK som klev ut på hemmais sista gången denna säsong. Anledningen var att AIK blivit av med två poäng sedan en konkurrerande klubb i div 1 Östra lämnat in protest mot att AIK:s Per Hettman inte stod uppskriven på den elektroniska laguppställningen när lagen möttes senast. Att AIK:s ledarstab fyllt i Per Hettmans namn i laguppställningen innan match och det således blev ett mänskligt fel i sekretariatet var av mindre betydelse. I själva matchen blev klubben besegrade, men försökte än dock hämta poäng mot AIK och fick rätt. Nu har det dock ingen betydelse för tabellen – AIK landar tre poäng bakom Djurgården/SBBK (Spånga/Bromsten BK) som kvalar till allsvenskan tillsammans med Helenelund.

Mot Norrtelje, som AIK för övrigt rundade av mot även förra säsongen och då vann med hela 13-5, hamnade AIK i underläge med såväl 0-1 som 1-2 innan den svarta maskinen varvade upp och gjorde hela sju raka mål fram till 8-2 innan första halvlek var slut. I andra fortsatte målfesten som till slut stannade vid 14-6. Då hade AIK missat en mängd frilägen samt en straff mot en duktigt spelande NBF-målvakt. Siffrorna kunde alltså ha blivit större i en match som var av typisk ”sista-omgången”-karaktär med stor aptit på offensivt spel från båda håll. I den här matchen var AIK klart mer spelsuget än normalt svårspelade Norrtelje BF.

Mest spännande var om skyttekungen Christian Otterberg skulle gå mållös från isen. Vid ställningen 12-6 hade Otterberg ännu inte gjort mål men efter 88.26 tryckte Otterberg in bollen i nättaket efter ett fint pass från artisten Robert Hannus (totalt sex poäng fördelat på ett mål och fem assist) och vi hade 13-6 på resultattavlan. I stället blev Per Hettman med sina fyra mål och Rickard Öster med sina tre mål bästa målskyttar denna söndag.