Klar förlust mot allsvenska Örebro

Det blev en klar förlust för AIK i säsongens andra träningsmatch. Allsvenska Örebro SK vann hemma i Behrn Arena med 10-2 (7-0) i lördags förmiddag.

Med blott en träningsmatch (BK Derby för två veckor sedan) och isträning på rink i förberedelserna var förutsättningarna tuffa redan innan mötet med allsvenska Örebro SK som matchade för femte gången denna höst och har helt andra träningsmöjligheter.

Stora ytor innebar stora problem för AIK

AIK som till denna säsong innehåller sju nya spelare i truppen hade fem nyförvärv på isen. Tempot skulle vara en stor skillnad varför AIK först och främst hade en defensiv inriktning där samtliga skulle vara delaktiga i försvarsarbetet. Det fungerade inte optimalt även om AIK hade en klart godkänd tio, femton minuters period i mitten av första halvlek och bland annat missade ett friläge vid ställningen 2-0 till Örebro SK. Det blev allt för många bolltapp i svåra lägen vilket inte håller mot ett lag från en högre division. De stora ytorna var också ett problem efter enkom träningspass i ishockeyrinken.

Besvikelse i paus

Det var ett besviket AIK som klev in i halvtidspaus, besviket över att inte kunna matcha Örebro bättre. Målsättningen inför andra halvlek var bland annat att vara mer delaktiga och vinna andra-bollarna. Det blev också betydligt bättre i andra vilket var en kombination av att Örebro av naturliga skäl gick ner i koncentration och att AIK arbetade mer som ett lag och inte släppte till lägen. I stället för att släppa till i mitten styrde försvarslinjen ut hemmaspelarna till kanterna. Anfallsspelet var också betydligt bättre och de två reduceringsmålen som Rickard Öster gjorde (9-1 efter 74.43 samt 10-2 efter 87.54) var riktigt vackra efter fint förarbete.

Hemvändaren Borehed assisterade tvåmålsskytten Öster

Johan Borehed, fostrad i Örebro SK, var målvakt i AIK denna lördag och skötte sig riktigt bra med bland annat en assist fram till Rickard Östers andra mål. Närmast väntar nu allsvenska Västanfors IF söndag 26/10 i ABB Arena, Västerås. Efter det matchar AIK enligt följande inför premiären i div I Östra 23/11 borta mot Gubbängen/Tallen – 76: 2/11 Eskilstuna BS borta samt Åtvidabergs BK borta 9/11.

Matchrapport