Klar seger i sista hemmamatchen

Sista hemmamatchen för AIK:s damer resulterade i en klar seger mot Söråkers IF, 6-0 (4-0).

AIK hade ett klart grepp om matchen och det vilade hela tiden en känsla av det skulle gå vägen. Matchen blev lite ryckig och en del slarv förekom, vilket delvis nog kan skyllas på den blöta och sträva isen. Bollen studsade gärna upp och ställde till besvär. AIK har nu ett klart grepp om seriesegern och som avslutning väntar två bortamatcher mot IFK Nässjö och värsta rivalen Kareby IS.

Matchen mot Söråker var fem min gammal, när Matilda Svenler kom fri och säkert gjorde 1-0. Tio min senare kom hon fri på nytt från vänster efter passning från Agnes Ortman, som var åter i laget efter en tids speluppehåll, 2-0. AIK fortsatte med dominans och efter 27 min passar Hanna Brusberg elegant fram till Linnéa Larsson, som gör 3-0. Efter 35 min är det omvända roller mot tidigare, då Agnes Ortman ökar på till 4-0 efter passning från Matilda Svenler.

Andra halvlek börjar med att AIK missar en straff. Dessutom rinner två frilägen ut i sanden och laget har också ribb- och stolpträff under denna andra halvlek. I mitten av halvleken gör dock AIK två hörnmål efter 65 resp. 66 min. Anna Widing skjuter den första i mål och Matilda Johanssons skott tar i muren och ramlar in i mål.

Det blev således en klar och stabil seger, som hade kunnat bli större. I AIK måste Anna Fosselius nämnas för ett uppoffrande spel på mitten. Ingen spelare föll ur ramen och Sara Adolfsson liksom Agnes Ortman får ett litet extra omnämnande. Linda Odén, som inte hade så mycket att göra, höll åter nollan på ett säkert sätt.

AIK leder nu serien klart efter tio raka segrar och avslutar alltså serien med de två bortamatcherna. Närmast i tur står IFK Nässjö söndagen 14/2  och den sista matchen mot Kareby IS spelas söndagen 28/2 -16 efter att VM genomförts i USA. Efter sista omgången börjar slutspelet och AIK går direkt in i semifinalspelet. Eftersom AIK sannolikt vinner serien har man försdelen av att kunna välja motståndare. Vi får återkomma om detta senare.

Text: Erik Ekwall