Kniven mot strupen för herrarna

AIK:s handbollsherrar åkte upp till Norrtälje på lördagen för att ta två viktiga poäng i kampen om kvalplatsen.

AIK saknade ett par av lagets nyckelspelare men enligt spelande tränaren Björn Bodén så kändes det bra på förhand. För tredje matchen i rad började det dock tungt och motståndarna fick omgående tag om taktpinnen. AIK lyckas i slutet av första halvlek få ordning på sitt försvarsspel och kom närmre i målprotokollet. AIK gick till halvtidspaus i underläge 13-11.

AIK skulle till andra halvlek få igång ett snabbare och effektivare anfallsspel, det misslyckades dock och HK Ceres kunde ytterligare en gång utöka sin ledning. Denna ledning lyckades AIK aldrig ta ikapp och man åkte hem till Solna mycket besvikna. Bodén konstaterar att det krävs en rejäl uppryckning inför de fyra sista matcherna. AIK har fortfarande kvalplatsen i egna händer, men nu med kniven mot strupen i varje match. Detta har passat laget bra tidigare under säsongen så nu är det upp till bevis.