Kurt Hamrin hyllas av sin son

Kurt Hamrin är en av Allmänna Idrottsklubbens största profiler någonsin.

Nu hyllas den store fotbollslegendaren av sin son Piero med en vinkollektion baserad på de sex klubbar som Kurre representerat i sin fantastiska karriär.

 Piero Hamrin har kontaktat AIK och erhållit tillstånd att använda AIK:s varumärke på en av de sex speciellt framtagna vinflaskorna. Övriga som medgivit tillstånd är de fem italienska klubbar Kurt Hamrin spelat för. De är i tur och ordning Juventus, Padova, Fiorentina, Milan och Napoli.

 – Vi får väldigt många förfrågningar om produkter relaterade till AIK:s varumärke, men är väldigt restriktiva med att utge tillstånd. Vi har ett stort ansvar i samhället. I det här fallet anser dock såväl jag som AIK:s huvudstyrelse att det är en produkt vi kan utge tillstånd till, säger Jonas von Kjerrulf, kanslichef på huvudföreningen.

aik-tralada-vin

Idrott och alkohol, det är ett känsligt ämne?

– Ja, och vi ska hantera denna fråga väldigt varsamt. Nu handlar det om en hyllning från son till far och Kurt Hamrin är en av våra största representanter någonsin; oavsett idrott. Det är en sofistikerad produkt med en högre prislapp som riktar sig mot en speciell kundkrets. Det är inget vin som inhandlas för berusningens skull och exponeras mot minderåriga. Försäljning sker via näthandel och Piero Hamrins italienska företag. Varorna levereras med frakt. Vi ser att produkten är ämnad för vinkännare, vinsamlare och en representativ gåva i samband med högtider.

Bakgrunden till denna vinkollektion ligger i att Piero ville göra något extra för sin far på hans 70-årsdag.

– Pappa har i stort sett haft allt i livet, genom fotbollen, så vad ger man i present?

Det var då Piero kom på idén att ta fram viner som representerade de olika klubbar Kurre har spelat i Italien.

– Det är fem klubbar i fem italienska län. I alla länen produceras det fantastiska viner.

Kurre spelade fem säsonger i AIK innan proffskarriären började och har representerat klubben i högsta serien i både fotboll och ishockey.

– Men eftersom det inte finns någon vinproduktion att tala om i Solnatrakten, blev även AIK-vinet italienskt, säger Piero.

För Kurre Hamrin är det fortfarande AIK som är nummer ett och ligger närmast hjärtat.

kurthamrin_01

 

Hur reagerade du när Piero berättade om idén om ett vin med dig och AIK på etiketten?

– Det tyckte jag var en rolig idé. Jag är inte så jättemycket för att synas och så där egentligen. Men det är ändå roligt att folk kommer ihåg en, tycker Kurre.

”AIK-vinet” kommer att säljas som en enhet med sex eller 12 flaskor alternativt i en kollektion med de fem italienska klubbarna.

Beställningar görs via vinoch.se.