Seger och spring i benen mot Jakan

AIK handbolls herrlag besegrade denna lördag Jakobsberg med hela 31-14 som en perfekt avslutning på superlördagen.

Denna superlördag så skulle AIK handbolls herrlag äntra plan efter det att de två damlagen hade tagit var sin vinst och nu var det grabbarnas tur att avsluta denna handbollsfest på bästa sätt.

AIK tog genast tag i taktpinnen men gästande Jakobsberg hängde på framför allt via sin duktiga vänsternia som stegade och sköt förbi de svartgula gång på gång. Detta fortsatte en bit in i halvleken då AIK fick ett naturligt miniryck på tre bollar när Jakan inte kunde lägga upp sitt spel på honom. Trots detta så lyckades inte AIK rycka i målprotokollet så vid en utvisning ca 10 minuter innan den första halvlekens slut så testar man att ta bort honom helt vilket ger ett par extra mål i differens och lagen går till halvtidsvila med hemmaledning 14-9.

handboll_herr_2015_10

I halvtid pratar AIK ihop sig om att utifrån hur matchen ser ut så fortsätter man att plocka bort Jakobsbergs skytt för att se hur de andra spelarna orkar och agerar. Detta avgör matchbilden totalt och AIK dominerar hela den andra halvleken där Jakobsberg inte kommer någonstans framåt och AIK får göra många halv- och helkontringar vilket leder till ett slutresultat som stannar vid hela 31-14. Att släppa in under 20 och samtidigt göra över 30 är alltid ok.

I denna match så hittar AIK tillbaka till ett snabbt omställningsspel som kan komma till stor nytta i serien och i kampen om en topplacering. Man testar dessutom Alice för första gången som faller mycket väl ut…