Snöplig förlust i Brännkyrkahallen

Efter en försvarsinriktad match var det dessvärre Team Stockholm som tog med sig tvåpoängaren i helgens div 1-möte i Brännkyrkahallen.

Första halvlek bjöd på kamp, offervilja och hög fart där AIK kom igen efter ett tidigt underläge och jobbade sig upp i ledning. Men två starka försvar och två riktigt bra målvakter höll siffrorna nere i första halvlek och det gjorde att siffrorna i halvtid slutade på 4-7 till AIK:s fördel. AIK plockade ner Team Stockholms nior exemplariskt och man undrade hur många mål det skulle bli egentligen.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt, snabbt anfallsspel av AIK och riktig ”köttahandboll” speglade halvleken. Matchen avgörs på en utvisning där Team Stockholm rinner i från och kan hålla det avståndet hela vägen till slutsignalen.
Det kändes lite snopet då AIK spelat en riktigt bra match och kändes som det aningen starkare laget. Men Team Stockholm visade moral och höll ihop laget när det behövdes som bäst. Det blev en tvåmålsförlust med 19-17 (4-7). Men lagen ska mötas igen, i AIK:s hemmaborg.

Matchens lirare i AIK blev Fabriona Andersson. Fyra mål vardera av Johanna Kjell och Mona Johansson toppat med Elin Ronqvist som gjorde en riktigt bra match.