Söråkers IF på besök för sista hemmamatchen

Elitserien för damer närmar sig sitt slut.

AIK toppar tabellen och leder med fyra poäng före rivalen Kareby IS. För AIK:s del återstår en hemma- och två bortamatcher. För säsongens sista hemmamatch kommer Söråkers IF från Sundsvall-Timrå på besök. Söråker ligger på femte plats av sju lag och har vunnit tre matcher av nio. I premiären av säsongens serie vann AIK uppe i Timrå med 8-2. Inför matchen har Matilda Öhman kontaktats:

Matilda – hur har säsongen varit dels för laget och dels för dig?

-Överlag är det en bra säsong och det mesta är bättre än under förra säsongen. Nu kan vi träna på vår hemmabana Bergshamra Arena, vi är fler i truppen och vi har mycket bra ledare. Kort sagt – förutsättningarna är bättre än tidigare. För egen del känner jag att det går sakta uppåt och att jag lär mig hela tiden. Jag går ju fortfarande i skolan i Ljusdal, men jag har kunnat träna med laget på torsdagarna.

Hur ser det ut i truppen just nu?

-Så vitt jag vet är alla friska. Många i laget deltog förra helgen i landslagets förberedelser inför VM i USA lite längre fram i februari.

Nå, hur går det mot Söråkers IF?

-Vi ska vinna och vi siktar på att hålla nollan igen!

Alla hälsas välkomna till säsongens sista hemmatch i serien. Efter matchen mot Söråkers IF återstår två bortamatcher mot IFK Nässjö och Kareby IS. Eftersom AIK kommer att bli som sämst tvåa går laget direkt till semifinal i slutspelet, som börjar efter seriens genomförande. Som det ser ut nu kommer AIK inte spela på hemmaplan förrän 12/3 -16.

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson