Storförlust mot serietvåan i Uppsala

AIK Handbolls herrlag förlorade mot Uppsala HK med 33-19.

Idag åkte AIK Handbolls herrlag till Uppsala för att spela mot topplaget UHK. Inställningen var att AIK visste att det skulle bli tufft men efter en riktigt bra träningsvecka och för att vända trenden så vore det bra med en bra insats idag hur matchen än slutar.

AIK får en katastrofal inledning på matchen där man åker på en utvisning redan efter 2 minuter och Uppsala rycker ifrån med några mål. Efter utvisningen kommer AIK av sig helt med den fina känsla och tändning som man hade haft när man klev in på plan och när laget tar timeout efter 9 minuter så leder hemmalaget med hela 7-1.

Efter timeouten skärper AIK till sig lite och börjar framför allt att kämpa på bättre i både försvar och i hemspringet vare sig man hade gjort mål eller inte. Trots detta så står det 18-9 på resultattavlan när lagen går ut för halvtidsvila. AIK har lite att jobba med inför den andra halvleken.

Matchen får en lite annorlunda skepnad de sista 30 minuterna och även om Uppsala är det klart bättre laget så hänger AIK med lite bättre och hade man inte slarvat och stressat så mycket så hade nog resultatet har kunnat bli några mål jämnare än de 33-19 som Uppsala till slut vinner med.

Det finns mycket man kan säga om den här matchen men bortsett från den väldigt dåliga perioden av AIK i början av matchen så kämpar man sedan på och det var många saker som trots allt vart bättre än sist mot Sundsvall. Nu gäller det bara att laget tror på sig själva och sakta men säkert hittar tillbaka till det som gjorde att man vann matcherna i början av denna säsong.

Stötta gärna genom att komma ner till Solnahallen och heja på AIK Handbolls herrlag kommande söndag 24/1 mot Lidingö kl. 13:00!