Storseger och fyra mål av Mikaela Hasselgren

AIK:s damlag hade premiär i elitserien i helgen. Laget reste till Timrå för möte med Söråkers IF, som redan spelat två matcher med en seger och en förlust. AIK vann klart med 8-2 (5-0) och den comebackande skyttedrottningen Mikaela Hasselgren gjorde inte mindre än fyra mål! Efter matchen fick vi pratstund med lagledaren Lena Brundin.

-Vi gjorde en bra match, speciellt i första halvlek. Vi hade då medvind och ledde med 5-0 redan efter 35 min. Det handlade faktiskt om utspelning och jag har inte sett AIK spela så bra på länge. Det var roligt att se att så många var delaktiga och att vi gjorde snygga mål. Flera av målen tillkom efter fina genomskärare. I andra halvlek hade vi således motvind och spelet jämnade ut sig, men vi hade fortsatt kontroll på matchen. Man måste omnämna Mikaela Hasselgren, som är tillbaka på isen, och glädjas åt hennes fyra mål.

Mikaela Hasselgren svarade för de två första målen, Lovisa Elovsson ökade på till 3-0, Linnéa Larsson gjorde 4-0 och Mikaela Hasselgren satte 5-0 efter 35 min.

I andra halvlek (efter reducering till 1-5 av Söråker) såg i tur och ordning Matilda Svenler, Linnéa Larsson och Mikaela Hasselgren till att det stod 8-1 till AIK efter 80 min. Söråker reducerade ytterligare en gång alldeles i slutet, 8-2.

Det blev alltså en fin premiär för AIK:s damer och en klar seger. De många målen och att så många var delaktiga i spelet är något att ta med till kommande matcher. Mikaela Hasselgren har alldeles tydligt kommit igång med målskyttet och har nu bara 14 mål kvar till det antal mål hon utlovade före starten! Nästa match är toppmötet med Sandvikens AIK på bortaplan lördagen 28/11 -15.

Text: Erik Ekwall