Succé igen för Idrottens dag i Hagaparken

Prinsen var där, Gnagis var där och över 15 000 andra idrottsälskare var där för att delta i Idrottens dag i Hagaparken.

Även i år sken solen, när det var dags för andra upplagan av Idrottens dag i Hagaparken. Cirka 15 000 idrottsälskare var på plats för att titta på, prova på idrotter, men även springa lopp.

Prins Daniels lopp lockade inte mindre än 1 250 barn i åldrarna sju till tolv år, nästan dubbelt så många som i fjolårets premiär.
Prinsen var populär prisutdelare, assisterad av ungdomar från AIK Friidrott.

Åldersklassen elva till tolv år sprang 2 100 meter, sex- och sjuåringarna sprang 700 meter och åtta- till tioåringarna sprang 1 400.
Barn i alla åldrar kunde också prova på ett fyrtiotal idrotter, däribland friidrott, fotboll och boule i AIK:s regi. Många små fick sin första kontakt med andra idrotter som till exempel landhockey, simhopp (på land) och kanot.

Även Hagaloppet för vuxna ökade antalet deltagare. Tvåhundrafemtio löpare kom till start mot fjolårets 170. Snabbast på milen var Mikael Näslund från Härnösand, med tiden 36:10 i herrklassen och Elin Wilson, SaltsjöBoo IF, i damklassen på 42:51.
Maria Ericsson var snabbaste dam i femkilometersloppet på tiden 22:14 och Thomas Pechhacker, FK Studenterna, vann herrarnas halvmil på 17:12.
Femton ungdomar i åldrarna 13-16 år sprang loppet.

AIK-rösten Leo Rubio var uppskattad speaker vid alla loppen, som arrangerades av AIK Friidrott.
– Våra lopp är viktiga delar för att stärka vår verksamhet, säger Annika Engström, ordförande i AIK Friidrott.
– Dels får fler upp ögonen för att AIK har startat friidrott för barn, dels ger det oss erfarenheter för framtida arrangemang. Jag vill passa på att tacka alla funktionärer för ett fint arbete som gav en lyckad dag i idrottens tecken.