Totaldominans mot tabelljumbon Borlänge

AIK:s handbollsherrar tog en jordskredsseger mot tabelljumbon Borlänge på lördagseftermiddagen. Matchen slutar 38-19 efter en stabil insats av de svartgula.

Inför matchen mellan AIK Handbolls herrlag och gästerna Borlänge så hade hemmalaget det senaste mötet i huvudet, men har sett att gästerna har gjort några lite bättre insatser sedan dess, bland annat mot toppkonkurrenten Täby.

För att se till att detta inte blev någon jämn match så körde AIK full fart från början och tar genast initiativet i matchen. Successivt drar AIK ifrån i matchprotokollet när man jobbar med fotarbete och samarbete bakåt och rörelser som man tror lite extra på framåt.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

I halvtid leder AIK med hela 19-10 och matchen känns avgjord. Eftersom AIK leder med så pass mycket fortsätter man att låta ett par halvskadade spelare sitta kvar på bänken för att inte riskera den kommande helgens seriefinal.
Detta påverkar dock inte matchbilden på något sätt utan AIK fortsätter att jobba med motivation och koncentration för att fortsätta att mala på då målskillnad kan bli viktigt i slutet av seriespelet. Många spelare gör en väldigt bra insats.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Matchen slutar 38-19 och AIK gör en riktigt stabil insats mot ett svagt Borlänge. Nu är nästa stora utmaning Ceres borta i Norrtälje kommande helg som är en tidig seriefinal.
Har man vägarna förbi så kan AIK behöva allt stöd de kan få i Norrtälje Sportcentrum söndag 8/2 kl. 13:45.