Tungt fall i seriefinalen mot Ceres

Det var ett laddat herrlag som begav sig till Norrtälje för seriefinal mot HK Ceres. Tyvärr blev serieledarna för starka och AIK Handbolls herrar fick åka hem till Solna poänglösa.

AIK Handbolls herrlag kom till Norrtälje taggade till tänderna och det fanns en riktigt bra stämning, känsla och laddning i laget under uppvärmning och matchförberedelser.

Ceres chockstartar matchen och gör 5-0 innan AIK tar timeout för att få till ett stopp på Ceres flyt och för att starta om. Detta ger effekt och sakta men säkert kommer AIK in rätt i matchen och Ceres börjar få det tuffare.
Precis innan det är dags för halvtidspaus så har AIK tagit över matchbilden helt och tar ledningen med ett mål och har bud på ett till. Som matchbilden såg ut så räddades Ceres av halvtidsvisslan.

När lagen kommer ut i andra halvlek så börjar båda lagen lite tveksamt, men Ceres är åter det lag som får den bästa starten. Utvisningarna haglar i matchen men tyvärr för AIK:s del så är det Ceres som klarar av denna matchbild bäst. Varje gång AIK kommer nära så kommer det en utvisning som gör att man kommer av sig.

Med tio minuter kvar och underläge med ett mål tar AIK timeout för att försöka hitta på något som kan vända om matchbilden till sin favör igen, precis som i slutet av den första halvleken.
Denna gång ger timeouten inte samma effekt utan det är Ceres match och de avslutar med att göra 8-2 i andra halvleken på ett AIK som börjar stressa och tar en hoper felaktiga beslut, samtidigt som hemmalaget lyckas hålla huvudet kallt.

Slutresultatet stannar vid hela 35-28 trots en helt jämn match och nu rycker Ceres i toppen där de nu har 5 poäng tillgodo på AIK, som i sin tur har Täby en poäng efter sig.

Nästa match spelar AIK hemma i Solnahallen söndag 15/2 mot Kungsängen. Matchstart klockan 13:00. Välkomna!