Vilken kraftmätning av AIK!

I söndags (11 mars) visade AIK musklerna i Kraftmätningen. De svartgula vann mix-, flick- och stafettklassen och slutade två i pojkklassen.

Friidrott handlar till stor del om individuella resultat och prestationer men ibland är det lagtävlingar, som i Kraftmätningen – en tävling för 17-åringar som ägde rum söndag 11 mars i Sollentuna Friidrottshall. AIK visade klass i konkurrens med välkända friidrottsklubbar som Tureberg. Hellas, Bromma, Hässelby, Göta från Karlstad, KFUM Örebro, Gefle med flera.

Friidrott handlar till stor del om individuella resultat och prestationer men ibland är det lagtävlingar, som i Kraftmätningen – en tävling för ungdomar upp till 17-år, som ägde rum söndag 11 mars i Sollentuna Friidrottshall. AIK visade klass i konkurrens med välkända friidrottsklubbar som Tureberg. Hellas, Bromma, Hässelby, Göta från Karlstad, KFUM Örebro, Gefle med flera.

Det blev tre segrar och en andraplats i de fyra klasserna mix, flickor, pojkar och stafett. Bara i pojkklassen missade de svartgula slutsegern. Tureberg blev en för tuff utmaning.

Många svartgula vinnare

Söndagen bjöd på många topprestationer med dubbla segrar på 800m genom Gustav Gahne (2:05.07) och Vera Sjöberg (2:14.84, personbästa) samt seger i längd genom Agnes Ekman (5.34).

Det blev starka andraplaceringar genom Hanna Enlund (8.50 på 60m) och Vera Sjöberg (1.61 i höjd). Emilia Sjöstrand slutade trea i kula (10.68).

På 800m vann AIK alla heat som en AIK:are deltog i, både på pojk- och flicksidan.

I det segrande stafettlaget (6x200m) ingick Imran Lernebo, Ella Sjöblom, Gustav Gahne, Agnes Ekman, Marcus Hagerud och Hanna Enlund, som gick i mål med segertiden 2:28.42.

Förutom ovan nämnda bjöds det på fina prestationer av Amanda Bladh, Maja K Tunedal, Selma Nilsson, William Gardell, Albin Wägmark, Tadesse Johansson och Gordon Ericsson Linder.

Text: Catharina Johansson (och Tommy Bäckman)

AIK:s vinnare i Kraftmätningens flickklass
AIK:s vinnare i Kraftmätningens flickklass. Från vänster: Maja Key Tunedal, Hanna Enlund, Amanda Bladh, Vera Sjöberg, Agnes Ekman, Emilia Sjöstrand, Selma Nilsson och Ella Sjöblom.