Två poäng för handbollsherrarna efter halvtidsvändning

AIK tog på söndagen ny fart i toppstriden när starka bortalaget Enköping gästade Solnahallen.

AIK Handbolls herrlag har spelat mot en hel del B-lag på sistone och på söndagsförmiddagen skulle man möta det klart bästa hittills. Med ett flertal kända spelare som spelar med A-laget kom Enköpings B-lag till Solnahallen denna söndag och en tight och bra match förutspåddes.

Den första halvleken blir helt jämn där lagen följs åt i protokollet. Det är bortalaget som har kontrollen över den första halvleken och därför leder de också och AIK får jaga. Mot slutet känns det som att AIK ska utjämna, med Enköping lyckas ändå få ett ”miniryck” med två bollar och det står 13-15 på resultattavlan när lagen går av för vila.

I halvtid pratar AIK ihop sig om att man måste fortsätta att tro på sitt spel, plocka bort de spelare som utmärker sig i Enköping och börja sätta dit sina lägen.

Enköping gör den andra halvlekens första mål då AIK springer bort sig i den nya försvarsuppställning som man har ställt upp med. Detta försvar i kombination med att man börjar sätta dit sina lägen framåt blir sedan ett framgångsrecept. Ju längre matchen går desto sämre fantasi får gästerna i anfallsspelet och detta leder till fler spelvändningar för AIK.

De sista tio minuterna är AIK bäst på allt. Man får fler räddningar bakåt och sätter dit fler lägen framåt – både bättre och sämre. Som ett kollektiv peppar man fram varandra och sätter de spelare som för stunden är hetast i rätt lägen och när domarna blåser av matchen så har AIK vänt matchen och slutresultatet blir hela 35-29.

Nu tar seriespelet jullov för AIK och den enda matchen som är kvar innan den sista omgången är färdigspelad är den mellan Ludvika och Täby på Lucia. När den matchen är klar så får vi se om AIK är tvåa eller trea när serien vänder.