Vinst mot Swithiod för handbollsherrarna

AIK Handbolls herrlag vann idag mot Swithiod med 28-22 i Solnahallen

Denna söndag var det så dags för AIK Handbolls herrlag att spela sin första hemmamatch i Solnahallen denna säsong. Efter att ha inlett med 4 raka vinster hade AIK innan denna match 2 raka förluster och nu var laget sugna på att komma tillbaka i vinstspåret.

AIK inleder bra, framför allt bakåt i försvar, och tar direkt kommandot i matchen. Efter att ha inlett med att göra 2 raka mål så fortsätter AIK att sakta men säkert föra matchen framåt även om man vid ett par tillfällen tappar höjd på ”Swittes” duktiga vänsternia.

Halvtidsresultatet stannar vid 17-11 och förutsättningarna ser självklart bra ut inför den andra halvleken. I halvtid passar AIK på att prata ihop sig om de svagheter man har haft i sitt anfallsspel och går ut på plan med gott självförtroende.

Den andra halvleken blir betydligt sämre och via ett par utvisningar för mycket och en hel del tekniska fel så vinner AIK till slut matchen med komfortabla 28-22 främst via bra försvars- och målvaktsspel.

AIK spelar nästa match borta i Sundsvall på lördag kl. 15:00.