Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil: Dulee Johnson efter AIK-Halmstad

Dulee Johnson spelade alla 90 minuter i hemmamatchen mot Halmstad 23 juli. Före matchen trodde han att AIK skulle vinna med 2-0.

Vad säger du om matchen?
- Det var en riktigt bra match från vår sida. Det kändes jättekonstigt när vi torskade mot Malmö. De vann och de hade hemmaplan och det gör faktiskt stor skillnad.

Den nya rollen som närmast är balansspelare verkar passa dig bra?
- Ja, det känns bra, men jag är egentligen inte balansspelare. Derek hade ju den rollen i AIK och det finns ingen som spelar riktigt på det sättet, så jag får ta den rollen. Egentligen är jag nog en 50-50 spelare, som jobbar både bakåt och framåt, men nu har jag den här rollen. Och i ett sånt lag som i har, som spelar en bra och rolig fotboll gör jag gärna det.

Ni spelade riktigt bra i söndags.
- Ja vi hade elva, nej fjorton, bra spelare på plan och då kan vi spela så här. Hoppas bara att vi fortsätter så!

Är det någon annan i laget, som du tyckte var särskilt bra i söndags?
- Nej, jag tycker faktiskt att alla selva och de som kom in spelade jättebra, men vi har olika uppgifter och ska göra olika saker. - Vi har en trupp med jätebra spelare, det nåste man vara för att spela i AIK. Det är en stor klubb och man växer själv i den. För mig känns det jätteskönt att spela här. En bra klubb och alla är goda kompisar. För mig betyder det också att jag utvecklas, som spelare och mäniska. Vi har många unga spelare och några rutinerade, så vi utvecklas hela tiden och ska bara bli bättre. Vi siktar på Europaspel, men det dröjer nog ännu. Vi vill alla göra vårt bästa för varandra, så vi blir ännu bättre.

Och publiken?
- Det är verkligen jättekul att spela på Råsunda. Man vill verkligen visa vad man kan. Det är jättestort att spela hemma på Råsunda.

Tack Dulee och lycka till i kommande matcher.

Text: Emilia & Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[060728]

 

 

Läs även

Om matchen

Avskiljare