Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Corneliusson nära comeback
29/04/02 12:32

Ingress saknas

Corneliussons försäsong och inledning på Allsvenskan har blivit spolierad av muskelbristningen i högra låret. Men nu kan AIK-fansen glädjas åt att den tidigare landslagsbacken snart är tillbaka i spel.
- Jag har varit med på allt utom spel den senaste tiden. Det går framåt och får jag positivt besked från läkarna är det bara att börja träna för fullt.

När kan du dra på dig matchtröjan?
- Det är upp till tränarna och det beror naturligtvis på hur det går på träningarna.

Det är drygt två veckor kvar av vårsäsongen. Är du orolig för att köra igång för tidigt?
- Det är ju någonting vi får diskutera. Men känns det bra är det väl lika bra att vara med, utan att för den skull göra något dumdristigt. Sedan har vi ju en tuff konkurrenssituation som spelar in.

Spelsugen?
- Jo, det är klart. Men som du säger, det är inte så många matcher kvar innan uppehållet och man får inte tänka för mycket på matcherna. Har jag inte spelat innan uppehållet blir det en lång väntan på nästa match och då är det lätt att gå ned sig.

AIK möter i kväll Örgryte på Gamla Ullevi. En match Corneliusson gärna hade spelat efter sina fem säsonger i Sällskapet.
- Man vill ju spela alla matcher men visst hade det varit speciellt att möta gamla klubben. Vi har haft problem där nere de senaste säsonger och det är dags att göra något åt det nu.

Öis har inlett starkt. Vad talar för AIK?
- Öis börjar alltid bra, det har de gjort de senaste fem åren. Vi måste få matchen dit vi vill med hög press och aggressivt spel. Anfallen måste inledas på mittplan.

Just anfallsspelet har fungerat väl?
- Ja, i alla fall delar av matcherna. Nu måste vi se till att det fungerar i 90 minuter.

Om AIK:s anfallsspel har sett potent ut så har det varit värre ställt i andra änden av planen. Daniel Andersson har tvingats vittja nätet åtta gånger på tre matcher. Kan det vara så att solnaiterna är för offensiva?
- Generellt nej. De målen vi har släppt in har kommit från individuella eller kollektiva misstag. Det handlar mer om detaljer som vi behöver jobba med. Vi får inte göra avkall på vårt anfallsspel, avslutar.

FotbollDirekt.com

452

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved