Ny på city? Klicka här.
RSS Ström

Onsdag 7 Maj 2008

Byt stad till

Malmö Lund
Bojan Djordjic titthålsopereras i nästa vecka.Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
 

”Vi vågar inte chansa längre”

Sport Bojan Djordjic har pendlat mellan avbytarbänken och fotbollsplanen. Men framför allt mellan stora smärtor och inga alls. - Vi måste få reda på vad som är fel. Därför kommer han genomgå en titthålsoperation nästa vecka, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Knäskadan som Djordjic ådrog sig under matchen mot Göteborg den 21 april vägrar läka. Symptomen är märkliga.

- När han fick den blev han jätterädd, det gjorde så ont. Men bara en liten stund senare kändes det bra igen, säger Nebojsa Novakovic.

- Nu har det fortsatt så här och vi vågar inte chansa längre. Därför har vi bestämt tid för titthålsoperation efter Malmömatchen, som är den sista innan uppehållet, nästa vecka. Då har han tid på sig att bli bra igen.

I måndagens 1-0-vinst på Råsunda mot Halmstad tvingades AIK-stjärnan in tidigare än planerat när otursförföljde Gabriel Özkan fick kliva av planen med en trolig bristning. Bara 21 minuter hade gått av matchen.

- Tanken var att Bojan kanske skulle spela sista 20-30 minuterna. Han var ju inte en spelare för förstaelvan och vi ville ta det lugnt med honom, säger Novakovic, som bara 40 minuter senare fick se Djordjic halta ut igen.

På bänken mot Norrköping
På torsdagen möter AIK, som har två raka segrar bakom sig i allsvenskan, jumbon Norrköping borta. Det troliga är att Bojan Djordjic återigen finns med på bänken.

- Ja, så blir det nog. Av de spelare som skadade sig senast så är läget ändå mest ljust för honom.

Gabriel Özkan och Markus Jonsson ska undersökas på nytt inför Norrköpingsmatchen.

- De ska på magnetröntgen och det ska nog väldigt mycket till att de ska kunna spela redan nu. Som tur är har vi en bred trupp, säger Novakovic.

Senast ändrad: Onsdag 7 Maj 2008 kl 14:44
Publicerad: Onsdag 7 Maj 2008 kl 14:39
 

KommenteraKommenterat tidigare?
ja
nej


Debatten på City.se präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Därför får kommentarerna bland annat inte innehålla: Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier eller olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material. Läs Citys regler.

Senaste artiklarna: