FOTBOLL / ALLSVENSKAN

Drago Prvulovic /scanpix
FOTBOLL
|
2008-05-08, kl. 16:00

Inför allsvenskan

Sportal ger dig förutsättningarna inför kvällens fyra allsvenska matcher.


IFK Norrköping - AIK

Avspark: 19:45

Domare: Peter Fröjdfeldt

 

IFK Norrköping:

Trion Bamberg, Blomberg och Burkhardt har lämnat klarttecken för spel när Peking ikväll tar emot AIK på Idrottsparken. Däremot saknas kvartetten Magnus Samuelsson, Andreas Haglund, Eirik Dybendahl och Gardar Gunnlaugsson.

 

- Andra halvlek mot Örebro såg riktigt bra ut, då fick vi tryck mot dem. Matchen mot GAIS var väl lite sisådär om jag skall vara ärlig. Det positiva är att vi tar poäng och håller nollan. Det negativa är att vi inte producerar fler målchanser, säger huvudtränaren Sören Cratz till klubbens hemsida inför matchen.

 

AIK:

I AIK saknas Bojan Djordjic, Markus Jonsson och Gabriel Özkan som alla skadade sig senast mot Halmstad. Däremot är Lucas Valdemarin tillbaka i truppen trots att han fått klartecken att lämna klubben i sommar.

 

 

Gefle IF - Gif Sundsvall

Avspark: 19:00

Domare: Håkan Jonasson

 

Gefle IF:

I hemmalaget saknas Anders Wikström som haltade av i matchen mot Ljungskile senast vilket gör att Thomas Hedlund och Johannes Ericsson troligen får förnyat förtroende som mittlås. Johan Claesson sjuk men Andreas Dahlén är tillbaka efter sin fotskada.

 

- Vi har haft likartade säsonger så här långt. Sundsvall började klent och släppte in många mål. Men på slutet har de gjort det riktigt bra prestationer, senast 0-0 mot Djurgården, konstaterar GIF-tränaren Pelle Olsson till klubbens hemsida.

 

Gif Sundsvall:

Giffarna var nöjda med prestationen mot Djurgården, 0-0, senast och ändrar ingenting i truppen sedan senast.

 

 

Malmö FF - Gais

Avspark: 19:00

Domare: Martin Hansson

 

Malmö FF:

Labinot Harbuzi saknas fortfarande i truppen efter sin skada. Dessutom får MFF klara sig utan avstängde Daniel Andersson, som fick rött kort i vinstmatchen mot Örebro SK senast. Robin Nilsson förväntas ta Daniel plats centralt på mittfältet medan Joakim Nilsson finns med i truppen för första gången den här säsongen.

 

- Jocke har sett väldigt bra ut den senaste tiden. Han gick igenom en tuff period för några veckor sedan när han behövde ta igen träning han missat under försäsongen, men sedan har det blivit lättare och lättare för honom för varje vecka. Han var bra i cupmatchen och i U21, säger Roland Nilsson till klubbens hemsida.

 

Gais:

I Magnus Pehrssons Gais saknas skadade Migen Memelli och avstängda Björn Gustavsson. In i truppen kommer istället Jonas Lundén, Sheriff Suma och Daniel Morais.

 

 

Halmstad BK - Ljungskile SK

Avspark: 19:00

Domare: Martin Ingvarsson

 

Halmstad BK:

Per "Texas" Johansson är fortfarande skadad i hemmalaget medan Anel Raskaj, för andra gången den här säsongen, är avstängd.


- Totalt sett har det varit mindre mål i Allsvenskan i år och jag tror att det hänger ihop med att man inte hinner träna anfallsspel så mycket, det är lättare att vara destruktiv. Det är inte bara vi som inte fått igång anfallsspelet fullt ut, utan de gäller de flesta lagen i Allsvenskan, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

 

Ljungskile SK:

Demir Vitas och Robert Johansson saknas i bortalaget inför mötet på Örjans Vall. Ljungskile har inlett bäst av de allsvenska nykomlingarna och kan mycket völ störa Halmstad i dagens match.

 

 

Sportal


KOMMENTARER (0)

    Inga kommentarer...

SKRIV EN KOMMENTAR

Besvara

Skriv in svaret på frågan, exempelvis för 1+1, skriver du in 2.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter


ALLSVENSKAN
Drago Prvulovic /scanpix
Tobias Lundgren /scanpix
Björn Lindgren /scanpix
Jessica Gow / SCANPIX /scanpix
Björn Lindgren / SCANPIX /scanpix
ADAM IHSE / SCANPIX /scanpix
ERIK ABEL / SCANPIX /scanpix
Fredrik Sandberg / SCANPIX /scanpix
Adam Ihse /scanpix
Fredrik Sandberg /scanpix
Ralf Bergman  /scanpix