. .

. Nyhetstipset Eskilstuna-Kuriren
DAGENS VÄDER Klart.
Kväll:
Övervägande klart och uppehåll.
Temp: 17°C till 9°C
  Torsdag 08 maj 2008 | GRUNDAD 1890 | Telefon: 016-15 60 00 Mer väder »

.
Nyheter Sport Ledare | Åsikter Personligt Kultur /Nöje | Sjudagar Jobb | Pengar Annonser Marknad Prenumerera Kontakt | Info Sajtmap
Senaste nytt Sörmland Eskilstuna Strängnäs Flen Klimatsmart Tipsa om nyheter Bildspel RSS        
 
 Fler artiklar

Sök på ekuriren.se


Ny förbättrad sökfunktion!
Alternativ: Sök dag för dag
 Senaste Nytt
22.01 Flera skadade i knivbråk på bollplan
21.59 Kritiskt för skadad i Tierpolycka
21.56 Man allvarligt skadad i singelolycka
21.46 Svenska soldater gripna i Tchad
21.23 Efterlyst pedofil gripen
21.05 Fängelse för upprepade våldtäkter
20.40 Eskilstuna Ny plan ska öka tryggheten i skolan
20.26 Fjortonåring våldtagen i Karlstad
Se fler rubriker »
 Ekonomi
22.27 Metallrally drog upp Wall Street
22.16 Metallrally drog upp Wall Street
Se fler ekonominyheter »
 Sport
22.21 Onödigt spännande i Halmstad
22.13 Poäng på övertid för Malmö
Se fler sportnyheter »
 Nöjesnytt
17.48 Åtta miljoner till Kenny Starfighter
16.47 SVT porträtterar Alice Babs
Se fler nöjesnyheter »
.
 Mest lästa just nu
.
Eskilstuna Tar Hans Ekström i försvar
Eskilstuna 80-årig dam lurades på pengar
Åkers Styckebruk Renée sökte tv-kärlek i Norrland
Eskilstuna Stal TV på skola
Eskilstuna Föraren friades från Bahlenberg-olyckan
 Mest kommenterade
.
Eskilstuna Ekström kritiseras för frånvaro
Eskilstuna Tar Hans Ekström i försvar
Sörmland "En ambulansavgift kan få förödande konsekvenser"
Ledare Låt sorgen vara privat
Eskilstuna Föraren friades från Bahlenberg-olyckan
 Radionyheter

Klicka här för att lyssna på dina lokala radionyheter från Eskilstuna-Kuriren.

ledarbloggen
 Läsarbilden
Senaste nyhetsbilden

.
 RSS
.
RSS Håll dig uppdaterad med vår RSS!

 Sajtmap
Hitta rätt på ekuriren.se med vår sajtmap!

Tipsa | Beställ

Tipsa om nyheter»

Tipsa via SMS
Skriv EK ESK och sedan ditt tips (max 160 tecken).
Skicka sedan ditt SMS till 72 680. Kostnad: 5 kr (Telia 6,50 kr).


Sjudagar

.
 Bilagor
.
Evelina

Affärsliv
Temasidor
Temasidor Fiske

Trendz

.
Nyfodda
SMS
Fristadstorget LIVE
.

 

NYHETER |
TORSDAG 8 MAJ 2008
Rejält kliv uppåt för AIK
Kommentera» Länka hit» Skriv ut» Tipsa»  Dela på Facebook»
AIK gödslar inte med målen - bara åtta på tio matcher i vår. Ändå är det ett topplag, ny femma. Det såg Dulee Johnson och Daniel Mendes till. 2-1 mot IFK Norrköping i Idrottsparken gav ett rejält lyft i tabellen och tätkänning. Allt medan IFK Norrköping står och stampar som stadig jumbo. Det går sakta framåt, men ändå för långsamt för för den gamla storklubben i jakten på första segern i allsvenskan. Och ingen tur har laget heller. Felix Magro, schweiz-italienaren som prövat lyckan i både Landskrona och Djurgården innan han hamnade i Norrköping, var värd något bättre med den volleyträffen. Kristoffer Arvhages frispark dök ned från 25 meter och Magro drog till med högern. I stolpen, förstås. Inte för att Norrköping på något sätt samlat ihop till ett ledningsmål, men några centimeter åt andra hållet och allsvenskan hade fått se ett av vårens vackraste mål. Kanske till och med ett av årets. När det hände, med minuten kvar av första halvlek, borde AIK redan han punkterat matchen. Men det var länge samma sjuka i Gnaget som runt om i allsvensk fotboll numera, den där svårigheten att få in bollen, hur välkrattat det än är för avslutaren. Någon av de här gångerna borde det ha lyckats: I stället säkrades trepoängaren på elva minuter i andra halvlek. Norrköping har släppt in åtskilliga mål i början av halvlekar i årets serie - och nu hände det igen. Thomas Magnusson nickrensning fångades upp av Dulee Johnson som pricksköt 0-1. Då hade det gått mindre än 50 sekunder. Nästa slarv i egna boxen straffade sig också - och Daniel Mendes nickade in 0-2 tio minuter senare. Amunekes 1-2 på straff (hands av Mats Rubarth) med kvarten kvar gav mer hopp än nerv. Norrköping har några individuellt skickliga spelare, men mycket till lagmaskin är det inte och inte blir det lättare av att rädsla och prestationsångest tagit ett fast grepp om spelarna. Först efter 0-2 plockades livremmarna och hängslena av, men då var det så dags. Sommaren måste ägnas åt spelarjakt - annars pekar det rakt ned i superettan. AIK? Tre poäng betyder att Rikard Norlings gnagare är med i kampen om medaljerna direkt efter EM-uppehållet. Åtta mål har gett 18 poäng. Effektiviteten är det ingen fel på.
Kontakta eller tipsa oss:
Epost:
Tel: 016-156156

SMS:
Skriv EK ESK och ditt tips (max 160 tecken).
Skicka sedan ditt SMS till 72 680.
(kostnad 5 kr. Telia: 6,50 kr)
 Toppnyheter just nu

 Eskilstuna
Ny plan ska öka tryggheten i skolan
Eskilstunas nya skolplan ska ge elever och föräldrar mer inflytande. Barnens motivation ska öka och kunskaperna ska förbättras.
 .

 Torshälla
Försökte bränna ner Gökstensskolan
Natten mot torsdag blev Gökstensskolan utsatt för ett brandattentat. Någon eller några hade staplat upp virke på lastkajen och tänt på med hjälp av tändvätska.
 

.

 
Foto: Bosse Dennemo
Foto: Bosse Dennemo

Eskilstuna
Orienteringsveteranerna stortrivdes på Stenby Äng
Orientering när den är som bäst - eller friskvård av högsta klass. För trettonde året arrangerade Eskilstunafors vårens stora orienteringsmönstring för veteraner.
 

.

 
Från att i princip ha varit död för en dryg vecka sen har Sasha repat sig mirakulöst. Nu orkar hon hålla sin sargade nacke upprätt en stund, rör sig lite i sin bur och har börjat äta. Foto: Anders Nilsson
Från att i princip ha varit död för en dryg vecka sen har Sasha repat sig mirakulöst. Nu orkar hon hålla sin sargade nacke upprätt en stund, rör sig lite i sin bur och har börjat äta. Foto: Anders Nilsson

Eskilstuna
Läget ser ljust ut för Sasha
Parken Zoos vita tigerhona Sasha har mirakulöst blivit friskare. Under torsdagen har hon ätit en köttbit som hon med några steg hämtat själv.
- Än är det inte säkert att hon överlever, men det ser bra ut, säger djurparkschefen Helena Olsson.
 
Läs också»
Har ont och får smärtstillande
Läget kritiskt för vit tigerhona
Tigerhona svårt biten
.

 Eskilstuna
Hjärtinfarkt missades när läkare slutade på vårdcentralen
När en läkares anställning på en av Eskilstunas vårdcentraler tog slut blev ett provsvar liggande i hans fack. Provsvaret visade att en av läkarens patienter hade hjärtinfarkt.
 

.

 
Lovisa Gustafsson och hennes klasskamrater vill att Härads skola ska få vara kvar. Hör vad de har att säga - klicka på webb-tv-länken här nedanför! Foto: Ruben Fransholm
Lovisa Gustafsson och hennes klasskamrater vill att Härads skola ska få vara kvar. Hör vad de har att säga - klicka på webb-tv-länken här nedanför! Foto: Ruben Fransholm

Strängnäs
"Landsbygdsskolorna blir kvar"
- Vi tänker inte lägga ned någon landsbygdsskola. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Lotta Grönblad, s, reagerar med skärpa mot resonemanget om landsbygdsskolornas framtid som på onsdagen fördes fram i den nya skolutredningen.

WEBB-TV från Härads skola:
Quicktime
Windows Media


 
Läs också»
Landsbygdsskolor i farozonen


.

.

 Nöje
Åtta miljoner till Kenny Starfighter
Långfilmen om Johan Rheborgs superhjälte Kenny Starfighter - "Kenny begins" - får åtta miljoner kronor i förhandsstöd från Svenska Filminstitutet. I filmen berättas hur Kenny blir en Starfighter.
 
 
 Sport
Onödigt spännande i Halmstad
Halmstad slog gästande Ljungskile med 3-2 i fotbollsallsvenskan i kväll. Marcus Olssons 3-0-mål avgjorde. Två kvitteringar av inhopparen Andreas Kristoffersson i slutet av andra halvlek räckte inte till att ge LSK poäng.
 
.

 Ekonomi
Metallrally drog upp Wall Street
USA-börserna steg i dag. Högre metallpriser drog upp råvarujättarna. Teknik- och energiaktier återhämtade sig medan bank- och finans fortsatte nedåt. Dow Jones gick upp 0,4 procent och Nasdaq 0,5.
 
 
 Eskilstuna
Sprutade ner exet
med skumsläckare

En 20-årig kvinna åkte hem till sin tidigare pojkvän i Eskilstuna. När hon klev in i hans lägenhet fick hon se en annan tjej. Det slutade med att kvinnan sprutade ner hela lägenheten med skum från en brandsläckare.
 
.

 Ledare
Låt sorgen vara privat
På lördag begravs Engla Höglund i Stjärnsunds kyrka. Det bestialiska mordet på den tioåriga flickan har berört och upprört. Med all säkerhet kommer kyrkan att vara alldeles fullsatt. Dessutom kan hela svenska folket följa begravningen i direktsändning från Sveriges Television.
 
 
 
Flera skadade i knivbråk på bollplan
 Minst två män knivskars på torsdagskvällen på en fotbollsplan i Vårby gård i södra Stockholm. Vittnesuppgifter finns även om en tredje skadad som ska ha sprungit från platsen blödande. Fyra gärningsmän jagas.


. Eskilstuna
Smärtmottagningen försvinner från Mälarsjukhuset
Smärtmottagningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna läggs ner. Det framgick av ett förslag på verksamhetsförändringar, som presenterades på en presskonferens idag. (Uppdaterad 13.18)
 

.

 Eskilstuna
Stal TV på skola
Under onsdagskvällen hade Stålforsskolan i Eskilstuna ovälkommet besök av tjuvar. (Uppdaterad 06.38)
 

.

 Handboll
Linnea klar för Ålborg
Linnea Torstenson är redo för en ny proffssejour i Danmark. På onsdagskvällen presenterades Strängnästjejen av sin nya arbetsgivare Ålborg.
 

.

 
Efter en kvarts slit var branden släkt. Foto: Veronica Karlsson
Efter en kvarts slit var branden släkt. Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna
Gräsbrand i Skiftinge
En mindre gräsbrand på 150 kvadratmeter bröt ut ovanför Gårdskälsgatan i Skiftinge vid 16.45 på torsdagseftermiddagen. I och med att det börjar bli så pass grönt ute fick den dock aldrig någon riktig fart. En kvart senare hade räddningstjänsten släckt branden.
 

.

 Posten svenskarnas kelgris
Sälj gärna Telia Sonera och Nordea men behåll Posten, Apoteket och SJ. Så kan man sammanfatta svaren från 2 000 personer som tillfrågats om sin syn på försäljning av statliga bolag.
 

.

 Eskilstuna/Sörmland
Polisen varnar för ficktjuvar
Nu går polisen i Sörmland ut och varnar allmänheten för ficktjuvar. Värme och sol betyder inte bara vår och sommar utan också att internationella ligor med ficktjuvar åker land och rike runt för att stjäla väskor och plånböcker. Speciellt utsatta är gamla människor.
 
Läs också»
80-årig dam lurades på pengar


.

DAGENS EKURIREN.SE 2008-05-08
Sörmland
Polisen varnar för ficktjuvar
Barnpassning och äventyr i väster
Ambulanschefen positiv till avgift
Enkla åtgärder har sparat både pengar och energi åt Lantmännen
Knapp ökning för Systemet
Eskilstuna
Ny plan ska öka tryggheten i skolan
Orienteringsveteranerna stortrivdes på Stenby Äng
Gräsbrand i Skiftinge
Hjärtinfarkt missades när läkare slutade på vårdcentralen
Försökte bränna ner Gökstensskolan
Strängnäs
Dagsböter för hot mot krogvakt
"Landsbygdsskolorna blir kvar"
Renée sökte tv-kärlek i Norrland
Toppartister roar Strängnäsborna i sommar
Sju förslag på bostäder i Sidöparken
Flen
Dags att njuta av årets första rabarber
Nya grafiska profilen ska sätta färg på Flens kommun
Misstänks för drograttfylleri
Överklagande av bergtäkt togs upp i miljödomstolen
Sjätteklassare ställer ut på Stenhammarskolan
Sport
Linnea klar för Ålborg
Två nya klubbar med i samarbetet
Guif vill värva talangen Aren
Skadan värre än väntat
Ny klubb för tyngdlyftare
Jobbpengar
Sökes: Fler riskkapitalister
Populärt bland kvinnor att starta företag med inriktning på djur
Antalet konkurser minskade
Fastighetspriserna är på väg uppåt igen
Mycket flyttbestyr för Sméexpress
Personligt
20 år Camilla Vansulin
60 år Hans Mähl
Välkomna till världen
Ser till att förverkliga sina drömmar
Välkomna till världen
Ledare debatt
Fria Ord: Sjuksköterskorna är inte ensamma
Fria Ord: ABF borde bli opolitiskt
Debatt: Nu behövs ett förskollärarlyft
Fria Ord: Fastighetsskatten höjd i stället för avskaffad
Ledare: Låt sorgen vara privat
Kultur
Läskig Lapidus
Påkostad och imponerande cirkus
Övning inför stjärnmöte
En rasande anklagelse mot västvärlden
Mjölkkor och lysrörsarmatur
Annonser
.
EM
.
EM
.
.
Morsdag
 Kurirenkortet

För dig som prenumererar
Läs mer om dina förmåner här

Annonser

handlaieskilstuna.se
- din lokala shoppingguide
.

 Veckans annonser

8/5 Dagens annonser
7/5 Onsdag
6/5 Tisdag
5/5 Måndag
3/5 Lördag
2/5 Fredag

Boka din annons

 Sök företag:
 


Mediehuset

- En partner, flera möjligheter

Annonsera
med annonsavdelningen
Annonsprislista (pdf)
Webbprislista (pdf)
Boka din annons

  

Göra reklam
med reklamateljen


Synas på webben

med webbstudion

Trycka tidning
hos tryckeriet


Mediecenter

En tidning blir till
Välkommen på ett interaktivt studiebesök


 Tjänster

Reseguiden
Börja resan här

Morningstar
Håll koll på dina fonder


.
Har du vunnit?
Se alla vinnare här!

 Prenumeration

Tjänster
Beställ prenumeration, köp presentkort, byt adress med mera.

Koncernens övriga tidningar

SN

KK

Folket


.

LokusJobbLokusJobb
 NÅGRA AV ESKILSTUNA-KURIRENS SENASTE OBJEKT
 Datum TjänstOrt 
 06/05StädhjälpEskilstuna 
 03/05ApplikationskonsultSträngnäs 
 03/05RektorVästerås 
 26/04Divisionscontroller / MiljöingenjörSträngnäs 
 26/04sommarvikarierande sjuksköterskor!Danderyd 
 26/04DRIFTTEKNIKER FÖR FJÄRRVÄRMESträngnäs 
 23/04FastighetsmäklarassistentEskilstuna 
 19/04Lagerchef till nya centrallagretArboga 
 12/042 JURISTERNorrköping 
 05/04ChefUppsala 
 15/09Chefsjuksköterska till Barnmedic...Södertälje 

LokusMotorLokusMotor
 NÅGRA AV ESKILSTUNA-KURIRENS SENASTE OBJEKT
 Datum MärkeFordonstypPris
 08/05DETHLEFFSHusvagn/husbil225000
 07/05Mazda 6Bil209900
 07/05Volkswagen SHARANBil124000
 07/05Audi A4Bil289000
 07/05Volkswagen PASSATBil149000
 06/05Volvo S70Bil89000
 02/05SAAB 9-3Bil119000
 18/04SAAB 900Bil 
 05/04YAMAHAMC5000
 02/04VOLKSWAGEN GOLFBil31000
 12/03ADRIA C 563 UKHusvagn/husbil215000
LÄGG IN DIN MOTORANNONS

LokusKöp&SäljLokusKöp&Sälj
 NÅGRA AV ESKILSTUNA-KURIRENS SENASTE OBJEKT
 Datum Vara/rubrik Pris
 08/05Vitrin  
 07/05Plastjolle  
 07/05Gräsklippare  
 07/05Irl röd settervalpar  
 02/05Diskmaskin 60 cm  
 24/04Pyrenéerhund-valp  
 07/04Rottweiler  
 04/04Sommardäck  
 25/03Aktuelltböcker  
 20/03Året-runt-däck  
 17/03Barn-juniorsäng  
LÄGG IN DIN KÖP&SÄLJANNONS

LokusBostadLokusBostad
NÅGRA AV DE SENASTE OBJEKTEN
Villa/radhus Villa/radhus
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »
Hyresrätt Hyresrätt
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »
Bostadsrätt Bostadsrätt
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »
Fritidshus Fritidshus
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »
LOkal Lokal
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »
Övrigt Övrigt
Ledigt lokalt »
Övriga Sverige »

.
.
.

© Copyright 1995 - 2008. Alla texter och bilder på Eskilstuna Kurirens hemsida skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Läs mer om "Upphovsrätten på nätet"
Ansvarig utgivare PeO Wärring. Stf ansvarig utgivare Patrik Uhlman.
Läs om hur cookies används på ekuriren.se

annonser