FOTBOLL
|
2008-05-08, kl. 22:14

AIK upp på fjärdeplats efter seger mot Norrköping

AIK besegrade på torsdagskvällen Norrköping på bortaplan med 2 - 1. Det innebär att stockholmarna klättrade från åttonde till fjärde plats i tabellen.

Norrköping - AIK 1 - 2 (0 - 0)

0 - 1 D. Johnson (46), 0 - 2 D. Mendes (56), 1 - 2 K. Amuneke (str. 75)

Varningar: M. Blomberg (Norrköping), D. Tjernström (AIK), M. Rubarth (AIK)

Utvisningar: -

Publik:

____________________

Efter en mållös första halvlek, där gästerna från Stockholm AIK var det bollförande laget men Norrköping hade den bästa chansen då Felix Magro volleystyrde en frispark i stolpen, tog AIK ledningen tidigt i den andra.

Efter en bedrövlig nickrensning från Thomas Magnusson landade bollen framför fötterna på Dulee Johnson som drev ett par steg in i straffområdet och placerade bollen i mål, till vänster om Nuredin Bakiu i Norrköpingmålet.

Tio minuter senare utökade gästerna ledningen. På en frispark från Ortiz skarvnickade Daniel Mendes bollen i mål.

Med kvarten kvar av matchen fick Norrköping straff sedan Mats Rubarth tagit bollen med handen inne i straffområdet. Fram klev Kevin Amuneke och satte reduceringen.

Närmare än så kom inte hemmalaget. AIK vann rättvist med 2 - 1.