SKÅNSKAN.SE

Örlund räddar norsk målvaktskris


Daniel Örlund blir nästa spelare att lämna AIK i fotbollsallsvenskan.


Nästa klubbadress: Norska svenskklubben Fredrikstad, som lider av målvaktskris.


Den 28-årige målvakten var under flera år det självklara förstavalet mellan stolparna i AIK, men i våras fick Nicklas Bergh chansen och sedan dess har Örlund suttit på avbytarbänken mer än vad han har spelat. När Solnaklubben sedan valde att värva finske målvakten Tomi Maanoja blev det ännu trängre på bänken.


I och med värvningen av Tomi Maanoja och att det därmed blir en konkurrenssituation mellan tre målvakter så är det ett bra scenario både för Daniel och för AIK att han lånas ut under hösten. Han kommer till en bra liga och det är utmärkt att en av våra målvakter får bra med speltid, säger sportchefen Ola Andersson till AIK:s hemsida.


Vi har varit på jakt efter en målvakt. Erik Bråthen ska opereras den här månaden och är borta resten av säsongen. Lasse Staw sitter med ett hopparknä och kommer också vara borta länge från fotbollen. I Daniel Örlund och Tommy Runar har vi nu två bra målvakter, säger Per Morten Haugen, sportchef i Fredrikstad, till klubbens hemsida.


Örlund är den femte spelaren som på kort tid lämnar AIK. Sedan tidigare har Lukas Valdemarin, Khari Stephenson, Daniel Arnefjord och Dulee Johnson (i alla fall enligt Johnsons egna hemsida), valt att flytta från Solna.


I Fredrikstad, där landslagsmålvakten Rami Shaaban tidigare spelade, återfinns svensktrion Patrik Gerrbrand, Andreas Tegström och Agbar Barsom. Tränare är förre Djurgårdsprofilen Anders Grönhagen.


TT
Tipsa en vän om artikeln
Senaste nytt:
Liveresultat
Tjänstgörande redaktör
, 040-6605666
Webbchef
, 040-6605659
Ansvarig utgivare
, 040-6605539
Tipsa skånskan
, 040-6605558
, 040-6605588