Visa allt innehåll A-Ö

Succédebut av Örlund

FOTBOLL/ Publicerad: 2008-08-25 14:31

Hemma i Sverige spelar hans gamla lag ett som vanligt prestigeladdat Stockholmsderby. Men Daniel Örlund saknar nog inte det så mycket med tanke på att han har roligt på egen hand. Hans debut för Fredriksstad överöstes med lovord efteråt.

Efter att ha varit ett par veckor i Norge och Fredrikstad för att bekanta sig med sin nya klubb fick Daniel Örlund chansen mellan stolparna mot Ham-Kam och genast har FFK-publiken fått en ny favorit. Han storspelade och var en stor bidragande orsak till att Fredrikstad fick 1-1 mot Ham-Kam och inte förlorade matchen.

- Det var roligt att spela. Skillanden är inte så stor jämfört med svensk fotboll. Vi reser oss och ska inte vara allt för missnöjda med en poäng, säger han till norska TV2.

Örlund var chanslös på Ham-Kams första mål, som var ett kanonskott i krysset från 25 meters håll.
Och de flesta de antecknat 2-0 till Ham-Kam i den 55:e minuten om inte Örlund hade gjort en fantomräddning när brasilianske försvararen Wallace var på vippen att göra självmål.

Med 16 minuter kvar fick Ferreiro da Silva, som tidigare under matchen skallat ned Abgar Barsom, ett friläge med Örlund och en jättechans att göra 2-1 men Örlund räddade den möjligheten. Och med hjälp av ytterligare ett par räddningar under en intensiv Ham-Kam forcering i slutminuterna kunde Örlund kvittera ut ett högt betyg efter matchen.

Ham-Kams tränare Arne Erlandsen konstaterade krasst efteråt att det var en match som laget borde ha vunnit.
- Det här är en match vi bör vinna men vi var inte tillräckligt effektiva och deras målvakt spelade riktigt bra, berömde Erlandsen på presskonferensen.

Tommy Runar har vaktat målet under tiden Örlund har varit på "anpassningsstadiet" men den tidigare AIK-målvakten lär få fler chanser med tanke på insatsen mot Ham-Kam. Och han vet vad han vill med i Fredrikstad.
- Jag har kommit hit för att vinna guld, säger han.

Fredrikstad är fyra poäng bakom ledande Stabaek efter 18 omgångar och Örlund lär ha en större chans att nå den målsättningen än han hade i AIK.