Fotboll - Allsvenskan

28/06/2010 - 14:57

Storstädningen: två spelare ut - fyra in


AIK storstädar inför höstsäsongen. Guldhjältarna Martin Mutumba och Bojan Djordjic lämnar klubben omedelbart. Samtidigt kommer fyra nya spelare in.

Det mest oväntade först: Martin Mutumba och Bojan Djordjic - som var med och tog SM-guld i fjol men som båda haft svaga säsonger i år - har skrivit på för den ungerska ligaklubben Videoton. Kontrakten gäller med omedelbar verkan.

- När AIK får marknadsmässigt betalt så är det bra att AIK kan ge spelare som under många år visat klubben lojalitet chansen att åka utomlands, säger den assisterande tränaren Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Men trots förlusterna går AIK plus på affären, åtminstone om man räknar i antal spelare. Denna kvartett är AIK-spelare från och med i dag.

x Goran Ljubojević, 26, anfallare från NK Zagreb har skrivit på för 18 månader

- Goran har potential att både med sina egenskaper och sin personlighet tillföra AIK kompetens, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.'

x Admir Catovic, 22, flyttats upp från Väsby

- Admir har spetsegenskaper som gör honom intressant, hans första tillslag och förmåga att dribbla skulle vi få betala dyrt för om vi inte utbildat honom själva, säger Jens Andersson.

Catovic:

- Det har varit mitt mål med spelet i Väsby att få kontrakt med AIK, nu har jag fått det och att få ta nästa steg i karriären för klubben i hjärtat känns jätteroligt.

x Helgi Danielsson, 28, mittfältare från Hansa Rostock (tidigare Öster och Elfsborg) har skrivit på för tre och ett halvt år.

- AIK är en stor klubb med stort stöd, jag skall under min tid i klubben göra allt för att bidra till resultaten och förtjäna supportrarnas respekt, säger Helgi Daníelsson.

x Robert Åhman Persson, 23, mittfältare från Malmö FF (tre och ett halvt års-kontrakt)

- Robban har trots sin låga ålder ett stort antal allsvenska och internationella matcher i sitt cv, att han dessutom är AIK:are gör att det både tillför kompetens och känns bra, säger Jens Andersson.

Eurosport
Posta en kommentar

Lämna kommentar - AIK storstädar

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

 

Om du redan är registrerad, fyll i dina login-uppgifter och lösenord

 

 

Glömt ditt lösenord?  Skapa ett nytt lösenord

 

Klicka annars på  Registera

 

Kommentarer - AIK storstädar

Från 0 Till 0  0

Uppdatera

Fler nyheter - Fotboll - Allsvenskan

AIK storstädar - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Storstädningen: två spelare ut - fyra in

AIK storstädar inför höstsäsongen. Två spelare lämnar - fyra kommer in.

Kalmar slog ut Blåvitt - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Mardrömsstart för Sandberg - IFK ur cupen

Marcus Sandberg fick en mardrömsstart i IFK Göteborgs mål. Han fick kapitulera fyra gånger i 3-4-förlusten mot Kalmar FF.

Talangen tillbaka i IFE - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Kurbegovic tillbaka i Elfsborg

Jättetalangen är tillbaka i Elfsborg. Efter ett år i italienska Serie C återvänder Elmin Kurbegovic, 23, till Boråsklubben.

HIF krävs på miljonbelopp - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - HIF krävs på miljonbelopp för brasseflopp

Helsingborg får ingen glad midsommar.