Det var tidigare i veckan som svenska medieuppgifter gjorde gällande att de tidigare AIK-spelarna hamnat utanför Videotons lag och inte var önskvärda i startelvan. Men när fotbollskanalen låter Bojan Djordjic bemöta uppgifterna om permanent petning målar han upp en helt annan bild.
- Utfrysta? Knappast. Att spendera stora pengar på två nyförvärv och sedan frysa ut dem efter två veckor, det tror jag inte att någon klubb i världen med lite logiskt tänkande skulle göra om jag ska vara helt ärlig, säger han.

Djordjic berättar att han själv – efter inhopp i de båda första matcherna med Videoton – drabbades av en sjukdom som hållit honom från spel den senaste veckan. Mutumba har å sin sida fått dispens att vistas i Sverige på grund av familjeskäl.
- Jag skulle ha startat förra helgen men fick någon sorts solsting. Åkte på feber och mådde illa. I dag gjorde jag min första träning sedan i lördags, säger Djordjic.

Så hur trivs ni egentligen i Ungern?

- Vi trivs bra här nere. Jag hoppas vara med i truppen till nästa match om inte sjukdomen sätter stopp. Sedan är det klart att det tar lite tid att smälta allting och börja på en ny kula. Vi har ju en turbulent säsong bakom oss, med sättet vi lämnade AIK på. Men Martin är också glad och mer positiv till allting. Man får tänka på att det här är hans första vända som utlandsproffs också.

Djordjic berättar att Videoton är en hårdsatsande förening som jagar sitt första ungerska ligaguld, att ligan är mer teknisk än den svenska och håller en god kvalitet. Förra året kom klubben tvåa bakom Debrecen – som bland annat slog ut Kalmar ur Champions League-kvalet 2009.
- Du förstår, Videoton har aldrig vunnit titeln under hela sin långa historia. Men det här transferfönstret har man skeppat ut stora pengar, två, tre miljoner euro, på nyförvärv. Så det är klart att det blir en viss press på oss spelare. Inte minst efter att vi tyvärr åkte ur Europa League, säger Djordjic.


Hur tycker du att ni har lyckats efter flytten från allsvenskan?

- Det har gått helt okej. Men det blir ju som en första dag i skolan. Det tar lite tid att anpassa sig, lära känna landet och miljön, medspelarna. Trots allt har vi skrivit treårskontrakt. Då är det tråkigt att det kommer uppgifter helt utan grund hemifrån Sverige om att vi skulle vara utfrysta.