Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Stora förändringar på gång i AIK
17/07/07 12:57

FD AVSLÖJAR:
AIK:s motgångar vill inte släppa. Nu kan FotbollDirekt.com dessutom avslöja att en utrensning är på gång till nästa säsong. Nils-Eric Johansson, Ivan Obolo och Lucas Valdemarin är bara början på ett nytt AIK.

- Det är ingen vågad gissning att ett större antal spelare kommer att lämna AIK nästa säsong, uppger en källa med stor insyn i klubben för FotbollDirekt.com.

- Försäljningarna av Niklas Sandberg och Robert Åhman-Persson har skapat en osäkerhet i truppen.

- Många av spelarna upprörs över behandlingen av Nicklas Carlsson. Jag är helt övertygad om att stora förändringar är på gång i AIK.

AIK:s stora satsning mot ett SM-guld har långtifrån gett resultat. Miran Burgic skada gav en tidig fingervisning om det berömda andra svåra året. Det har redan fått ledningen att agera och trion Nils-Eric Johansson, Lucas Valdemarin och Ivan Obolo har hämtats in under sommaren för att rädda säsongen. Men det är bara början. Till 2008 kommer ett till stora delar nytt AIK att ta form.

- AIK tittar på ett antal nya namn inför nästa säsong, säger en annan källa.

AIK:s misslyckade säsong så här långt ser alltså ut att få stora konsekvenser för truppen. Enligt vad FotbollDirekt.com erfar hoppas Wilton Figueiredo få lämna klubben redan under sommaren och både Dulee Johnson och Jimmy Tamandi uppvaktas av utländska spekulanter. Samtidigt står det klart att mittbacken Nicklas Carlssons kontrakt inte kommer att förlängas och superlöftet Robert Åhman-Persson har redan lämnat för danska Viborg. Det mesta är kända fakta i sammanhanget.

Men även namn som Daniel Tjernström och Mats Rubarth hänger löst, liksom Bernt Hulsker, Per Verner Vågan Rönning och Kristian Haynes som befinner sig i en klar riskzon.

- Men det behöver inte bara betyda att AIK inte vill ha spelaren, det kanske finns spelare som inte vill stanna därför att de är osäkra på vad som händer i klubben, klargör den förstnämnda källan.

Men tränaren Rikard Norling vill inte kännas vid situationen att klubben till stora delar planerar att bygga om truppen till nästa säsong.

- Det är inte korrekt, det är helt felaktigt, det kan jag dementera direkt, säger han och fortsätter:

- Det är klart att det kan spekuleras om de spelare som har utgående kontrakt kan försvinna, en trupp är under ständig förändring. Men att så många skulle försvinna stämmer inte.


Oskar Nyström - Ola Gustavsson - Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

4082

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved