AIK påstås enligt flera bedömare ha gjort allsvenska Silly Seasons största värvning så här långt - och han jämförs redan som allra mest med guldmakaren Ivan Obolo.

Celso Borges uppmärksammas som en drömvärvning, något som förstärks av att klubbar som Austria Wien, Genk och Helsingborg alla också ska ha varit ute efter honom.

- Det är inspirerande att vi fått honom. Klart det inspirerar. Jag vet ju bara vad som skrivits men statistiken visar ju att det är en bra spelare det handlar om, säger AIK:s Nils -Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- Det är mitt i vintern kul med lite fart och att han är mer uppmärksammad och större förväntningar än Mohamed och Teteh när de kom är helt rätt. Han är ju mer meriterad än vad både Mohamed och Teteh var då.

Men så kommer han att kosta betydligt mer också än vad Bangura-killarna gjorde i början.
Enligt uppgifter till FotbollsExpressen i dag drar han en månadslön på omkring 100 000 kronor i månaden.

- Men vi behöver lite hjälp offensivt nu efter Banguras även om jag tycker ju att vi har ett spännande lag överhuvudtaget, säger Johansson och förtydligar:

- Men det känns spännande och viktigt med en offensiv mittfältare/anfallare av hög klass. Det kommer att göra oss gott. Men samtidigt gäller det nu att vi får ut av honom vad han kan.

Har ni gjort säsongens största värvning så här långt...?
- Kanske har vi det men det känns som att många klubbar är hetare än förra säsongen; titta på Göteborg, Malmö, Helsingborg och även Djurgården. Det är många som värvar mycket och spännande.

Du är sugen på att få komma i gång?

- Ja, det ska verkligen bli kul att få komma i gång igen även om jag hade hoppats på mer snö än hittills, skrattar AIK:s vice lagkapten.