Celso Borges jagades av flera klubbar, men valet föll på AIK. På klubbens hemsida berättar han om sin syn på nya klubben.

- Jag vet att de har den största supporterskaran och att fansen är de bästa i Sverige och att det är en klubb med en lång och bra historia. Jag fick ett mycket professionellt intryck vid mitt besök och AIK har en hög målsättning, vilket jag gillar. Jag är mycket spänd på att komma in i laget, säger han.

- Jag har haft flera vänner som spelat i Allsvenskan och har bara hört bra saker om ligan. Allsvenskan är inte lika direkt på mål som ligan i Norge utan en mer spelande liga med mer taktik. Jag har som sagt bara hört bra saker.

23-åringen, som spelar i Costa Ricas landslag, är värvad som anfallare men anser sig själv vara mer än bara en lirare.

- Enligt mig själv är jag ganska allround och en smart spelare. Bra teknik och en hårt arbetande spelare med ett bra huvudspel, säger han till AIK:s hemsida.

- Det ska bli kul att träffa laget och supportrarna och få alla hyllningsorden bekräftade. Jag är mycket glad över beslutet att spela i AIK och jag ser verkligen fram emot att åka till Sverige.

Kommer du att spela några landskamper för Costa Rica under vintern?

- Det hoppas jag, men det beror på landslagscoachen om jag blir uttagen. Costa Ricas nästa landskamp är mot Wales i Cardiff i februari då det är en minnesmatch för Gary Speed.